Annonce
Debat

Hvad er reglerne på Østermarksvej?

Der er forvirring om færdselsreglerne på Østermarksvej. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: I det villakvarter hvor jeg bor, er en af vejene - Østermarksvej - blevet forsynet med stiplede linjer (rækker af firkanter) i hver side, og man kan vel formode, at man skal betragte de yderste baner, som der herved er opstået, som en slags cykelsti. Der er dog ikke nogen form for afmærkning eller skiltning, som angiver, at der skulle være tale om en cykelsti i lovmæssig forstand. (Se foto).

Når man færdes på vejen, giver det mere eller mindre sig selv som uundgåeligt, at man som bilist må trække delvist ud på "cykelstien", hvis det er nødvendigt for at passere en modkørende bil på den nu indsnævrede vejbane. Derudover gælder vel den generelle trafikregel, at man som bilist skal holde så langt til højre som muligt, men betyder det så også, at man fortrinsvis skal køre på "cykelstien".

Hvilke regler gælder der i øvrigt for trafikken på en sådan vej. Må man fx. holde/parkere helt eller delvist på "cykelstien", hvordan med vigepligt fx. bil i forhold til cykel/knallert på "cykelsti" etc. OG gælder de pligter/krav der er til benyttelse af cykelsti fsva. cykler og knallerter.

Situationen er yderligere kompliceret af, at der også er etableret bump på vejen med en pullert i hver side, hvilket gør at cyklister er nødt til at slå et slag ud på "kørebanen", fordi "cykelstien" er væk på det vejstykke som bump og pullert optager. Her er det vel især spørgsmål om vigepligt der trænger sig på. Hvis der er tale om en cykelsti er det jo ikke normalt at forvente slalomkørsel dels på cykelstien, dels på vejbanen.

Som beboer i området er jeg ikke bekendt med, at der foreligger nogen form for skriftlig information om dette nye tiltag omkring Østermarksvej, som, så vidt jeg ved, ikke findes andre steder i kommunen og jeg har ikke kunnet finde noget på kommunens hjemmeside om dette emne og ej heller om kommunale regler for fx. standsning og parkering, selv om jeg mener tidligere at have læst, at man i Odder fx. ikke må parkere en bil med to hjul på fortovet.

Det ville være rart at få disse spørgsmål afklaret af de relevante myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce