Annonce
Østjylland

Hva' sker der her? Stranden ved Risskov dækket med Leca-nødder

Stenene ligger fra Bellevue og frem til Åkrogen. Foto: Jens Thaysen
Strækning fra Bellevue til Åkrogen var onsdag dækket af de brune lernødder, som ellers hørte til inde på Aarhus Havn.
Annonce

RISSKOV: Hvis man havde udset sig Bellevue Strand i Risskov til en gåtur onsdag, så blev man mødt af synet på billedet herover - stranden herfra og ud til Åkrogen var nemlig dækket af Leca-nødder, altså de små sten, som blandt andet kan bruges til gulve. Men onsdag var stranden altså dækket af de brune, nøddelignende kugler, som man kan se på billedet, avisen har fået fra en læser.

Efter et par opringninger til blandt andet politi og brandvæsen, som ikke umiddelbart kunne pege på, hvor nødderne kom fra, dukkede svaret til sidst op fra Nikolaj Kruse, der er geolog ved Aarhus Kommune.

- De kommer fra Aarhus Havn, fra byggeriet af den nye færgeterminal på Østhavnen og er ført med havstrømmen til Risskov, fortæller han.

Nødderne er lavet af ler, og er derfor hverken farlige for mennesker og miljø. Af samme årsag er kommunen også i øjeblikket ved at finde ud af, hvad der skal ske med dem.

- I og med at de er lavet af ler, så forsvinder de af sig selv. Derfor er vi ved at finde ud af, om det giver mening at bruge tid og ressourcer på at sende nogen ud og fjerne dem. Men de kan jo bruges i et rhododendron-bed eller lignende, hvis nogen mangler, siger Nikolaj Kruse.

Det er ikke første gang, at en strand har været ramt af de brune lerkugler, faktisk skete det også tidligere på året. Dengang vidste man ikke, hvor de var kommet fra, men de er sandsynligvis kommet fra samme sted.

De nøddelignende sten er lavet af ler, så de er ikke farlige for hverken miljøet eller mennesker. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce