Annonce
Odder

Hussalg: De blev trætte af at se på en faldefærdig bygning i nabolaget og købte den selv

Sanne Pedersen og Kim Bækgaard har købt den faldefærdige bygning midt i Boulstrup. De bor lige på den anden side af vejen, og når de får solgt deres nuværende hus, går de i gang med at bygge et nyt. Derfor forsvinder det forfaldne hus, der har en fortid som kro og købmandsbutik. Foto: Morten Pape
Det blev en familie fra Boulstrup, der købte nedslidt bygning midt i byen. De vil rive den gamle rønne ned og bygge nyt, men skal først have solgt deres nuværende hus.
Annonce

Boulstrup: Vinduerne er knuste, haven er en tilgroet jungle, og selve bygningen ligner noget, der kan falde fra hinanden i en mellemstor storm. Alligevel er det lykkedes at sælge huset på Stationsvej 4 til Sanne Pedersen og Kim Bækgaard.

De bor sammen med deres to børn i et hus lige overfor den gamle rønne, der tidligere har huset en kro og en købmandsbutik. Og de har tænkt sig at rive den forfaldne bygning ned og bygge et nyt hus.

- For vi var så dødtrætte af at se på bygningen. Vi har snakket om at sætte vores eget til salg i fire år, men vores bekymring var, om vi kunne finde noget andet, siger Sanne Pedersen.

Den gamle kro har stået tom i flere år, og sidste år blev den sat til salg. Efter nogle forhandlinger blev salgsprisen 307.000 kroner.

- Jeg har sagt i de sidste par år, at jeg ville købe det. Og nu var muligheden der. Jeg mangler noget garageplads og et værelse til et hjemmekontor, tilføjer Kim Bækgaard.

Kro og købmand

I 1884 åbnede jernbanen mellem Hou og Odder. Det fik den driftige købmand købmand Christensen i Boulstrup til at købe et areal overfor stationen og opføre en bygning.

Den var derefter købmandsforretning samt kro og gæstgiveri. I første omgang hed det Boulstrup Afholdshotel.

Annonce

Er hinanden nær

Parret har været sammen i 16 år, de er begge fra Odder, og i 2006 flyttede de til Boulstrup. Børnene går i dagpleje og børnehaveklasse, og der er en god skole i nærheden, så familien vil gerne blive i Boulstrup.

- Dengang skulle man handle lidt hurtigt på ejendomsmarkedet, så det var lidt tilfældigt, at vi havnede herude. Vi har selv renoveret huset her, siger Kim Bækgaard.

De blev hurtigt en del af byen. Sanne Pedersen er med i lokalrådet, som kan tage en stor del af æren for, at der er kommet mere aktivitet og sammenhold i byen de seneste år. Lokalrådet står også bag den nye bypark, Kastanje Haven, som ligger lige ved siden af den gamle kro. Der er også flere, der er begyndte at renovere nogle af de ældre huse.

- Det er hyggeligt at bo herude. Børnene render sammen om eftermiddagen, de kender hinanden. Og der er en del fælles aktiviteter i Kastanje Haven. Vi har også en Facebookside, som vi bruger. Vi er gode til at være hinanden nær. Der er gode stier, så vi kan komme rundt, og vi er tæt på Odder. Og når vinden er i den rigtige retning, kan vi dufte havet, siger Sanne Pedersen.

Annonce

Vil selv lave have

De vil gerne have solgt deres hus, som de selv har renoveret, inden de går i gang med at rive ned og bygge nyt. Det nye hus skal ikke ligge helt ud til Stationsvej som det gamle gør.

- Det kribler lidt i fingrene for at få bygningen væk. Den er grim og farlig. Vi har nok en idé om, hvad vi tænker os. Vi skal have en gårdhave og en stor, frodig have nede i bunden, og baghaven bliver åben, siger Sanne Pedersen.

Familien har i dag en have, hvor der altid er sol, og hvor det aldrig blæser. Deres nye have vil parret selv lave, men et firma skal stå for at bygge det nye hus, som familien regner med bliver omkring 200 kvadratmeter.

Der bliver formentlig hyret et firma til at stå for at rive den gamle bygning ned.

- Men hvis nogen har lyst til og mulighed for selv at tage tingene på en forsvarlig måde, så må de gerne kontakte os. Bygningen er fra 1884, så der er gamle mursten, og bjælkerne i spærene ser ikke møre ud, siger Kim Bækgaard.

Foreløbig glæder de nye ejere sig til at lægge planer og finde ud af, hvilket firma de skal hyre til at bygge det nye hus.

Hele molevitten skal rives ned. Køberne vil i stedet lave et nyt hus længere tilbage på grunden. Foto: Morten Pape
Huset har stået tomt i adskillige år, og de fleste ruder er efterhånden blevet knust. Foto: Morten Pape
Sanne Pedersen er selv med i lokalrådet, som længe har håbet på at få fjernet den faldefærdige bygning. Foto: Morten Pape
Bygningen har både en fortid som kro og som købmandsforretning. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce