Annonce
Horsens

Fare for skred: Husoddestien skal flyttes 10-20 meter mod nord

Højvandet æder sig ind på stien på denne del af Husoddestien. Nu skal stien flyttes 10-20 meter længere ind mod hundeskoven. Foto: Naturstyrelsen Søhøjlandet
På en kort strækning skrider jordlaget under Husoddestien ud i vandet, så nu skal stien flyttes i sikkerhed tættere på hundeskoven. Arbejdet begynder i denne uge.
Annonce

Horsens: Naturstyrelsen Søhøjlandet indleder i denne uge arbejdet med at flytte en 100 meter lang strækning af Husoddestien 10-20 meter længere væk fra kysten.

Flytningen af stien mod nord tættere på hundeskoven i Stensballe Skov er nødvendig, fordi plastisk ler flere steder får jordbunden i Stensballe Skov til langsomt at bevæge sig ud mod fjorden. Fjordens vand opløser leret, kystlinjen rykker tilbage, træer vælter ud i fjorden, og der kan udløses større eller mindre skred.

- Det er et par år siden, at det lokalt blev opdaget, at stien skrider ud i vandet, og siden da har vi været i en løbende dialog med kommunen. Det har været overvejet, om man skulle lave kystsikring med store sten og bolværk, men det ønsker man af principielle årsager ikke i kommunen, og det forstår jeg egentlig godt. Stien er unik, og naturen skal have lov til at udvikle sig frit og dynamisk, siger skovfoged Thorbjørn Nørgaard, Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Derfor har Naturstyrelsen valgt at flytte stien. Netop ud for hundeskoven ejer Naturstyrelsen et så tilpas bredt areal, at det kan lade sig gøre at rykke stien 10-20 meter længere væk fra kysten og ind i skoven.

- Det er kun på den del af stien, at vi har problemet, og vi vurderer, at den her løsning vil holde i 15-20 år. Så må vi til den tid vurdere, hvad der så skal ske, siger Thorbjørn Nørgaard.

Det er kun på den del af stien, at vi har problemet, og vi vurderer, at den her løsning vil holde i 15-20 år. Så må vi til den tid vurdere, hvad der så skal ske.

Thorbjørn Nørgaard, skovfoged, Naturstyrelsen Søhøjlandet

Annonce

Stien spærres i perioder

Sker der ikke noget, vil dele af Husoddestien med tiden skride i fjorden. Sidste vinter skete det for en kortere strækning ud for hundeskoven i Stensballe Skov. Der har siden været opsat afspærring langs den opståede skrænt, mens det er blevet besluttet, hvordan stien kan sikres.

Arbejdet med flytning af stien indebærer fældning af træer og jordarbejde med maskiner. Stien etableres med sand og grus.

Stien vil derfor i perioder være afspærret, da det er forbundet med fare at komme tæt på arbejdet. Når den nye stistrækning er færdig, vil det gamle stiforløb blive lukket med blandt andet træer, så man ikke uforvarende kommer til at bevæge sig tæt på den tidligere sti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Annonce