Annonce
Horsens

Husoddestien forlænges 70 meter bag om Sølystvej

Husoddestien skal forlænges, så krydsningen af Sølystvej fremover vil ske et stykke længere. Forlængelsen er markeret med gult på dette kort. Kort: Horsens Kommune
Cyklister til og fra Stensballe får nu en ekstra mulighed for at krydse Sølystvej. Husoddestien forlænges frem til en eksisterende helle, der skal opgraderes til også at huse cyklister.
Annonce

Horsens: Cyklister til og fra Stensballe får nu en ekstra mulighed for at krydse fra Husoddestien til Sølystvej. Stien skal forlænges cirka 70 meter bag om Sølystvej, og cyklisterne kan så vælge at krydse vejen dér, godt hjulpet af det eksisterende helleanlæg, der skal opgraderes til at kunne huse cyklister på halvvejen.

Det vedtog politikerne i Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg på mødet i sidste uge.

Venstre havde på forhånd bedt om, at der blev set på sikkerheden ved den eksisterende krydsning for enden af stien, men i stedet har forvaltningen foreslået den omtalte løsning, som politikerne altså synes godt om.

I dag vælger de fleste cyklister fra Husoddestien at krydse Sølystvej for enden af stien. Her er der et helleanlæg, men det fungerer også som ind- og udkørsel for biler til den lille bådehavn.

- Det er en god løsning, forvaltningen har foreslået, og den tager højde for det problem, at cyklister og bilister mødes ved det eksisterende helleanlæg, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Det er en god løsning, forvaltningen har foreslået, og den tager højde for det problem, at cyklister og bilister mødes ved det eksisterende helleanlæg.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce

Dialog med naboer

Forslaget om at forbedre cyklisters sikkerhed for enden af Husoddestien blev oprindelig stillet af Venstre på plan- og miljøudvalgsmødet i januar, men det var et ændringsforslag fra Socialdemokratiet, der endte med at blive vedtaget.

I forslaget fra Socialdemokratiet præciseres det, at det samlede projekt ikke må koste mere end de estimerede 200.000 kroner, og at der forud for igangsættelsen er en dialog med naboerne i forhold til matrikelforholdene.

Begge dele kan godt lade sig gøre, vurderer Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i kommunens afdeling for affald og trafik.

- Stien skal etableres på kommunal jord, men der er en have, der ligger tæt op ad den kommende sti, så vi skal have en snak med grundejeren. I forhold til finansieringen mener jeg også, at vi kan holde os inden for rammen. Der er tale om en grussti, og så hjælper det jo, at der er en helle i forvejen på det sted, hvor cyklisterne kommer ud på Sølystvej, siger han.

Allan Lyng Hansen forventer, at stien og opgraderingen af helleanlægget vil blive lavet til sommer i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Ministre indkalder til pressemøde søndag eftermiddag

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce