Annonce
Horsens

Husoddestien forlænges 70 meter bag om Sølystvej

Husoddestien skal forlænges, så krydsningen af Sølystvej fremover vil ske et stykke længere. Forlængelsen er markeret med gult på dette kort. Kort: Horsens Kommune
Cyklister til og fra Stensballe får nu en ekstra mulighed for at krydse Sølystvej. Husoddestien forlænges frem til en eksisterende helle, der skal opgraderes til også at huse cyklister.

Horsens: Cyklister til og fra Stensballe får nu en ekstra mulighed for at krydse fra Husoddestien til Sølystvej. Stien skal forlænges cirka 70 meter bag om Sølystvej, og cyklisterne kan så vælge at krydse vejen dér, godt hjulpet af det eksisterende helleanlæg, der skal opgraderes til at kunne huse cyklister på halvvejen.

Det vedtog politikerne i Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg på mødet i sidste uge.

Venstre havde på forhånd bedt om, at der blev set på sikkerheden ved den eksisterende krydsning for enden af stien, men i stedet har forvaltningen foreslået den omtalte løsning, som politikerne altså synes godt om.

I dag vælger de fleste cyklister fra Husoddestien at krydse Sølystvej for enden af stien. Her er der et helleanlæg, men det fungerer også som ind- og udkørsel for biler til den lille bådehavn.

- Det er en god løsning, forvaltningen har foreslået, og den tager højde for det problem, at cyklister og bilister mødes ved det eksisterende helleanlæg, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Annonce
Det er en god løsning, forvaltningen har foreslået, og den tager højde for det problem, at cyklister og bilister mødes ved det eksisterende helleanlæg.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Dialog med naboer

Forslaget om at forbedre cyklisters sikkerhed for enden af Husoddestien blev oprindelig stillet af Venstre på plan- og miljøudvalgsmødet i januar, men det var et ændringsforslag fra Socialdemokratiet, der endte med at blive vedtaget.

I forslaget fra Socialdemokratiet præciseres det, at det samlede projekt ikke må koste mere end de estimerede 200.000 kroner, og at der forud for igangsættelsen er en dialog med naboerne i forhold til matrikelforholdene.

Begge dele kan godt lade sig gøre, vurderer Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i kommunens afdeling for affald og trafik.

- Stien skal etableres på kommunal jord, men der er en have, der ligger tæt op ad den kommende sti, så vi skal have en snak med grundejeren. I forhold til finansieringen mener jeg også, at vi kan holde os inden for rammen. Der er tale om en grussti, og så hjælper det jo, at der er en helle i forvejen på det sted, hvor cyklisterne kommer ud på Sølystvej, siger han.

Allan Lyng Hansen forventer, at stien og opgraderingen af helleanlægget vil blive lavet til sommer i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce