Annonce
Horsens

Husodde Strand bliver udvidet: Godt nyt til både vandhunde og strandløver

Til næste sommer skal der efter planen være mere badestrand at boltre sig på for hav- og solbadningsgæster på Husodde Strand. Arkivfoto: Morten Pape

Første etape af kystsikringen og forskønnelsen ved Husodde Strand bliver tilendebragt inden sommeren 2019. Der skal etableres en ny høfde til kystsikring, der samtidig skal fungere som permanent badebro. Hvis pengene rækker, bliver badestranden også udvidet mod øst.

Horsens: Inden sommeren igen er over os, vil badefaciliteterne ved Husodde Strand blive forbedret markant. Stranden udvides mod øst, og samtidig etableres i samme område en ny høfde, der får en dobbelt funktion som både kystsikring og permanent bro for sommer- og vinterbadere.

Et enigt plan- og miljøudvalg sagde på udvalgsmødet tirsdag god for, at kommunen bruger de 1,1 millioner kroner, der lige nu er til rådighed til forbedringer ved Husodde Strand, på at fjerne den eksisterende høfde øst for den nuværende badebro og etablere en ny længere mod øst med funktioner for badegæsterne og surfere.

Projektet er første etape af kystsikringen, der oprindelig stod til at koste 2,3 millioner kroner. Det beløb er nu steget til 4,1 millioner kroner, primært på grund af forventede øgede udgifter til opgravning af jord og sand.

- Det er en bet, men vi har så set på, hvad vi har kunnet få for de 1,1 millioner kroner, vi har til rådighed nu, og den løsning, vi har valgt, vil gøre en kæmpe forskel for brugerne af Husodde Strand, vurderer Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Annonce

Der mangler noget detailplanlægning, men vi går benhårdt efter at få fjernet den eksisterende høfde og få etableret en ny, inden bade-sæsonen starter til sommer.

Flemming Larsen, afdelingschef i kommunens naturafdeling
Skitseforslaget for den nye høfde. Selve høfden støbes i beton med bænke på vejen ud og for enden en rund cirkel med bænke og knager, der for eksempel kunne bruges til vinterbadernes tøj. Høfden forbindes via trapper til en badebro i træ. Projektet inkluderer også handicap-faciliteter og ramper tæt på land, der er efterspurgt af surferne til følgebåde. Tegning: Hasløv & Kjærsgaard

Trapper fra høfde til træbro

Det er endnu usikkert, hvor meget af etapen der kan realiseres for de 1,1 milloner kroner, for projektet skal først i udbud.

- Der mangler noget detailplanlægning, men vi går benhårdt efter at få fjernet den eksisterende høfde og få etableret en ny, inden bade-sæsonen starter til sommer. Udgangspunktet er det skitse-forslag, der ligger, men det kan være, at vi kommer til at gå på kompromis på nogle områder. Det kunne f.eks. være, at der ikke i første omgang er råd til de ramper, som surferne gerne vil have til deres følgebåde, og det er usikkert, hvor meget stranden kan udvides med ny sand, siger Flemming Larsen, afdelingschef i kommunens naturafdeling.

- Vi må se, hvor meget vi kan få for pengene, siger han.

Den nye høfde støbes i beton og får fast belægning, bænke, omklædningsfaciliteter for enden og trapper ned til en permanent badebro i træ. Den eksisterende badebro, der fjernes om vinteren, vil som udgangspunkt fungere som i dag.

- Vandet er dybere der, hvor den permanente høfde og badebro placeres, og det er en fordel for badegæsterne, understreger Flemming Larsen.

Den nye høfde er første etape i hele udviklingsplanen for Husodde Strand, der ses her. Nederst i billedet ses den nye høfde, der erstatter den eksisterende høfde øst for den nuværende badebro. Kort: Horsens Kommune

Partier har stort fokus på Husodde

Pengene i første etape rækker ikke til hele den forskønnelse og kystsikring af Husodde Strand, som politikerne ønsker sig. Der mangler ifølge budgettet tre millioner kroner, men Martin Ravn siger, at Venstre er opsat på at finde finansiering, så hele projektet på sigt kan realiseres.

- Det er en mærkesag for Venstre, og jeg kan allerede nu sige, at vi vil tage Husodde Strand med til budgetforhandlingerne i efteråret, siger han.

Også Socialdemokratiet har stort fokus på Husodde Strand, understreger Niels Peter Bøgballe (S), næstformand for plan- og miljøudvalget.

- Jeg kan dog ikke komme med konkrete løfter lige nu. Det, vi laver nu, er en rigtig god start. Forvaltningen har vurderet, at vi kan få det, vi ønsker i første etape, for de penge, der er sat af. Men endnu er vi jo ikke sikre på, hvor langt pengene rækker, siger han.

Sideløbende med kystsikringen og broen arbejder Vinterbadeklubben Aqua Vitus på at finde finansiering til opførelsen af et multihus i området. Kommunen støtter projektet med 500.000 kroner. Heraf er 75.000 kroner dog allerede ifølge aftale med vinterbadeklubben disponeret til en midlertidig sauna.

Derudover venter en debat om parkerings-situationen i området. Der er tanker om, hvordan det kan løses i helhedsplanen for området, som blev præsenteret for plan- og miljøudvalget i september, men finansieringen af en p-løsning er ikke indeholdt i de 4,3 millioner kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce