x
Annonce
Horsens

Husker du 12. februar 2005: Johannes kom ikke til grand prix i Horsens

Johannes Larsen besøgte Forum Horsens få dage før afviklingen af det danske melodi grand prix. Men et snekaos af sjældne dimensioner satte en kæp i bilhjulet, så han ikke nåede frem til selve den store aften. Arkivfoto: Martin Ravn
Et snekaos lagde sig over Horsens og meget af det øvrige land, da Horsens for første gang var vært ved Dansk Melodi Grand Prix. En af de allerstørste grand prix-entusiaster nåede derfor ikke frem.

Horsens: Johannes Larsen havde glædet sig til at tage turen fra Kerteminde til Horsens, da Dansk Melodi Grand Prix for første gang blev afviklet i Forum Horsens. Faktisk havde han haft svært ved at få billet til den totalt udsolgte begivenhed. Det fortæller han i en mail til redaktionen, fordi det 12. februar var 15 år siden. Op til den store begivenhed havde grand prix-entusiasten delt sin begejstring med læserne af Horsens Folkeblad. På Fyn havde han sit eget ugentlige radioprogram om grand prix.

Han og de to med-passagerer kørte da også forventningsfulde af sted mod Horsens. På Fyn var føret fint, men da Johannes Larsen nåede Fredericia og Vejle, ramlede han og de mange andre biler ind i et regulært snekaos, som kun blev værre. Bilerne sneglede sig af sted med 20-30 km i timen. Efter at have passeret Vejlefjordbroen i det forfærdelige vintervejr besluttede han sig for at vende om.

Annonce
Rosen var stor, selv om Johannes Larsen måtte nøjes med at følge den store begivenhed med Jakob Svejstrup som vinder på tv-skærmen. Udklip: Horsens Folkeblad

Stor skuffelse

Han var ikke den eneste, som ikke nåede frem til det store show i tide. Til gengæld kom han tids nok tilbage til, at han kunne nyde showet på tv. Fra ham blev der uddelt de største roser til aftenen - både til Danmarks Radio og Forum Horsens.

- Det var en noget bitter pille at sluge. Der gik lang tid, før jeg kom mig over skuffelsen, fortæller han.

Det var i øvrigt året, hvor Jakob Svejstrup fra Odense blev den danske vinder med sangen "Tænder på dig".

To år senere fik frontfiguren i Eurofans Denmark dog mulighed for at opleve et Dansk Melodi Grand Prix i Horsens. Den 10. februar 2007 var der nemlig ingen problemer med vejr og føre. Vinderen blev DQ med sangen "Drama Queen".

Dansk Melodi Grand Prix 2020 finder sted 7. marts i Royal Arena i København. Og indtil videre synes det kun at være blæst og regn, der kan sætte forhindringer i vejen for denne oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce