Annonce
Horsens

Husker du 12. februar 2005: Johannes kom ikke til grand prix i Horsens

Johannes Larsen besøgte Forum Horsens få dage før afviklingen af det danske melodi grand prix. Men et snekaos af sjældne dimensioner satte en kæp i bilhjulet, så han ikke nåede frem til selve den store aften. Arkivfoto: Martin Ravn
Et snekaos lagde sig over Horsens og meget af det øvrige land, da Horsens for første gang var vært ved Dansk Melodi Grand Prix. En af de allerstørste grand prix-entusiaster nåede derfor ikke frem.

Horsens: Johannes Larsen havde glædet sig til at tage turen fra Kerteminde til Horsens, da Dansk Melodi Grand Prix for første gang blev afviklet i Forum Horsens. Faktisk havde han haft svært ved at få billet til den totalt udsolgte begivenhed. Det fortæller han i en mail til redaktionen, fordi det 12. februar var 15 år siden. Op til den store begivenhed havde grand prix-entusiasten delt sin begejstring med læserne af Horsens Folkeblad. På Fyn havde han sit eget ugentlige radioprogram om grand prix.

Han og de to med-passagerer kørte da også forventningsfulde af sted mod Horsens. På Fyn var føret fint, men da Johannes Larsen nåede Fredericia og Vejle, ramlede han og de mange andre biler ind i et regulært snekaos, som kun blev værre. Bilerne sneglede sig af sted med 20-30 km i timen. Efter at have passeret Vejlefjordbroen i det forfærdelige vintervejr besluttede han sig for at vende om.

Annonce
Rosen var stor, selv om Johannes Larsen måtte nøjes med at følge den store begivenhed med Jakob Svejstrup som vinder på tv-skærmen. Udklip: Horsens Folkeblad

Stor skuffelse

Han var ikke den eneste, som ikke nåede frem til det store show i tide. Til gengæld kom han tids nok tilbage til, at han kunne nyde showet på tv. Fra ham blev der uddelt de største roser til aftenen - både til Danmarks Radio og Forum Horsens.

- Det var en noget bitter pille at sluge. Der gik lang tid, før jeg kom mig over skuffelsen, fortæller han.

Det var i øvrigt året, hvor Jakob Svejstrup fra Odense blev den danske vinder med sangen "Tænder på dig".

To år senere fik frontfiguren i Eurofans Denmark dog mulighed for at opleve et Dansk Melodi Grand Prix i Horsens. Den 10. februar 2007 var der nemlig ingen problemer med vejr og føre. Vinderen blev DQ med sangen "Drama Queen".

Dansk Melodi Grand Prix 2020 finder sted 7. marts i Royal Arena i København. Og indtil videre synes det kun at være blæst og regn, der kan sætte forhindringer i vejen for denne oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce