Annonce
Horsens

Huse revet ned: Aldi udvider med flere parkeringspladser på Sundvej

Husene på Sundvej 111 og 113 er fjernet, så der kan blive plads til ekstra parkeringspladser for den nærliggende Aldi. Foto: Morten Pape
To huse på Sundvej er revet ned. Den nærliggende Aldi har købt tre matrikler for at få bedre synlighed og øge antallet af p-pladser. Ortopædisk Håndskomageri er flyttet til Aarhus.

Horsens: Aldi har købt matriklerne Sundvej 111, 113 og 115, og bygningerne på to af grundene er revet ned. Her skal der anlægges ekstra parkeringspladser til Aldi-butikken på nabogrunden, oplyser dagligvarekoncernen.

- Det er en plan, vi har været undervejs med et stykke tid. Med købet af grundene får vi udvidet antallet af parkeringspladser fra de nuværende 50 til omkring 100, og vi får en større synlighed. Når man i dag kommer kørende fra øst, er butikken dækket godt ind af haver og træer, siger Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef i Aldi, Region Kolding.

Når de nye p-pladser er til rådighed i starten af juli, vil til- og frakørslen til Aldi blive flyttet længere mod øst, oplyser Jan Jørgensen.

Sundvej 115 rummer i dag restauranten Bossen og Bumsen og en benzintank, og det ændres der ikke på med Aldis køb af matriklen.

- Vi købte grundene af et dødsbo, og det var en samlet pakke. Vi har ingen særskilte planer med Sundvej 115. Planen er at sælge grunden videre, når det er muligt, siger Jan Jørgensen.

Annonce
Med købet af grundene får vi udvidet antallet af parkeringspladser fra de nuværende 50 til omkring 100, og vi får en større synlighed.

Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef, Aldi, Region Kolding

Skomager er flyttet til Aarhus

Matriklen Sundvej 113 har i 35 år huset Ortopædisk Håndskomageri. Virksomheden er nu flyttet sammen med hovedafdelingen, der ligger i Aarhus.

- Det er ikke med vores gode vilje, at vi flytter. Vi har været glade for at være i Horsens, men ejerne af ejendommen har valgt at sælge, og så er det sådan, det er, siger Ulla Vestergaard, bogholder hos Ortopædisk Håndskomageri.

- Det er jo en epoke, der er slut, og det har jeg det da ikke ret godt med, men nu er beslutningen taget. Man må også sige, at vores branche er for nedadgående. Uddannelsen er nedlagt, og det er umuligt at få folk. Derfor giver det mening at samle kræfterne i Aarhus, siger hun.

Sundvej 113 husede også Klinik for Fodterapi, der nu er flyttet til lidt længere ind mod byen, til Sundvej 101. I hvert fald for en tid, for denne bygning står også til at blive revet ned i forbindelse med den trafikale opgradering af Langmarksvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce