Annonce
Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Huskompagniet bygger rækkehuse og fritliggende huse som dette på Dahliavej i Horsens. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det horsensianske typehusfirma Huscompagniet, der sidste år byggede 1400 boliger, vil børsnoteres.
Annonce

Horsens: Det horsensianske typehusfirma Huscompagniet vil børsnoteres på fondsbørsens hovedbørs i København.

Det meddeler selskabet torsdag morgen.

- Efter en årrække, hvor vi har haft solid vækst, er vi klar til at tage næste skridt på vores rejse. Der er en børsnotering den rigtige vej til at understøtte vores vækst, siger Martin Ravn-Nielsen, administrerende direktør i Huscompagniet.

Huscompagniet blev etableret i 2010, da de to typehusfirmaer FM-Søkjær og Interbyg fusionerede. I de efterfølgende år har firmaet øget sin forretning markant med stigende toplinje og pæne overskud. Senest landede selskabet en omsætning på 3,8 mia. kr.


Det er rigtigt, at der er usikkerhed i de her coronatider, men igen her beviser vi modstandsdygtigheden i vores virksomhed. Vi er indtil nu kommet gennem coronatiden med resultater, som er bedre end de resultater, vi leverede på samme tid sidste år.

Martin Ravn-Nielsen, administrerende direktør


Firmaet beskæftiger i dag 437 ansatte og driver 16 afdelinger på tværs af Danmark. Det byggede sidste år 1400 boliger i Danmark, og det tal skal ifølge Martin Ravn-Nielsen gerne stige i fremtiden.

- Vi er historisk set en vækstvirksomhed med klare ambitioner. Vi har en meget stærk iværksætterkultur, som gør, at vi hele tiden gerne vil udfordre de muligheder, der er, og her er stadig mange muligheder i det danske marked, hvor der bliver bygget 11.000 boliger om året, siger direktøren, der vurderer, at en børsnotering i den forbindelse vil give en ny form for eksponering.

Annonce

Bedre resultater trods corona

At firmaet tager skridt midt i en coronapandemi, er ikke et forhold, som bekymrer Martin Ravn-Nielsen.

- Det er rigtigt, at der er usikkerhed i de her coronatider, men igen her beviser vi  modstandsdygtigheden i vores virksomhed. Vi er indtil nu kommet gennem coronatiden med resultater, som er bedre end de resultater, vi leverede på samme tid sidste år, siger han.

Martin Ravn-Nielsen oplyser samtidig, at børsnoteringen blandt andet skal understøtte virksomhedens øgede fokus på digitalisering og bæredygtighed.

Huscompagniet har gennem årene været ejet af tre forskellige kapitalfonde og er i dag ejet af den svenske kapitalfond EQT.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup

Fire unge mænd stjal motorsav og gik i gang med at fælde juletræ i rundkørsel - flygtede, da de blev opdaget

Annonce