Annonce
Horsens

Huscompagniet fortsætter væksten - men tabte stort i Tyskland

Huscompagniet solgte 1700 huse sidste år, heraf 1400 i Danmark. Her er det et af selskabets huse, der er under opførsel på Kaprifolien i Horsens. Arkivfoto
Huscompagniet solgte sidste år flere huse end nogensinde, og det førte til rekordhøj omsætning og driftsresultat. Men på bundlinjen blev resultatet mindre end året før.

Horsens: 2018 var endnu et godt år for husbyggerfirmaet Huscompagniet, der har 14 kontorer spredt i landet plus afdelinger i Tyskland og Sverige, men base i Horsens.

Nye kontorer blev i årets løb åbnet i Silkeborg, Randers og Næstved, og det blev til et salg på 1400 huse i Danmark. Totalsalget, når Tyskland og Sverige er med, løb op i 1700 huse.

Det er mere end nogensinde, og det afspejler sig i regnskabet i form af rekord-omsætning. Omsætningen rundende 3,3 milliarder kroner mod 3,1 milliarder i 2017.

77 procent af omsætningen er hentet ved at bygge huse på kunders egne grunde, mens huse solgt på Huscompagniets grunde udgjorde 19 procent. De sidste fire procent af omsætningen kom fra grundsalg.

Driftsresultatet, som også slår rekord, landede i runde tal på 277 millioner kroner mod 255 millioner året før.

Annonce

Huscompagniet A/S

  • Fik sit navn i 2010, da de to store typehus-firmaer FM-Søkjær og sjællandske Interbyg fusionerede.
  • FM-Søkjær var i forvejen resultatet af en tidligere fusion mellem de lokale firmaer, Finn Mortensens FM Huse og Erik Rehnquists Søkjær Huse.
  • Huscompagniet har 14 afdelinger fordelt over hele landet, og firmaet har også bevæget sig ind på det svenske og det tyske marked.
  • Selskabet er hovedsagelig ejet af Nordens største kapitalfond EQT. Bag EQT står en lang række danske pensionsselskaber og virksomheder.
  • Medarbejdere i Huscompagniet ejer en mindre portion af aktierne. Næstformand Steffen Baungaard, som ejer den største portion, anslår, at medarbejdernes aktier tilsammen udgør cirka fem procent af den samlede virksomhed.

Tabte i Tyskland

På bundlinjen er indtjeningen dog præget af et større tab i Tyskland. Huscompagniets resultatet før skat er opgjort til 193,5 millioner kroner mod 219,9 millioner kroner i 2017.

Steffen Baungaard, der nu er næstformand i bestyrelsen, men indtil april var koncerndirektør, langer i Børsen ud efter Guido Attbra, tysk direktør, der er nu er udskiftet.

- Vores ellers sympatiske tyske direktør kunne godt lide at slå ud med armene og havde udvidet med fire nye kontorer syd for Hamborg, og jeg spurgte ham, om han havde styr på værdikæden i form af håndværkere og leverancer, siger Steffen Baungaard til Børsen.

Guido Attabra afviser over for Børsen Huscompagniets udlægning af sagen.

Han hævder, at alle udvidelser skulle godkendes af bestyrelsen, og peger desuden på problemer med at skaffe underleverandører og kommunale godkendelser.

Som konsekvens af udviklingen i Tyskland har Huscompagniet skiftet direktør og afholdt en række engangsomkostninger, fremgår det af regnskabet.

Nyt kontor på vej

Karsten Rydder Pedersen, der i april overtog posten som koncerndirektør fra Steffen Baungaard, konkluderer i regnskabets beretning, at Huscompagniet har godt fat i markederne, og at 2018 overordnet set var et tilfredsstillende år.

Selskabets egenkapital voksede i året fra cirka 1,3 til 1,4 milliarder kroner.

Ledelsen forventer at styrke forretningen yderligere i 2019, og ifølge byggeriets dagblad Licitationen vil selskabet efter sommerferien åbne sit danske kontor nummer 15. Det sker ifølge Licitationen i Viborg.

Steffen Baungaard overdrog i april 2018 direktørposten til Karsten Rydder Pedersen, men han er i dag næstformand i bestyrelsen samt medejer. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Glemt kogeplade gav røg

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce