Annonce
Erhverv

Husbyggere er vilde med denne by: 70 solgte grunde på et år

Provstlund Skovvej set fra oven. Her er 58 byggegrunde klar til overdragelse efter byggemodning. Foto: Søren Smedegaard

Huskøberne har set sig varme på Provstlund-udstykningen i den østlige del af Lund. Fra 1. maj er 58 nye grunde klar efter byggemodning, og her er knap halvdelen allerede solgt.

Lund: Lund har stadig et godt tag i dem, der gerne vil bygge nyt hus, og specielt i boligområdet Provstlund er der godt gang i salget. I efteråret 2016 kunne udbyderen af grundene, lodsejer Hans Bang Hansen, således fejre salget af grund nr. 100, og blot halvandet år senere er der solgt 170 grunde i hele området.

Fra 1. maj i år var 58 nye grunde på Provstlund Skovvej klar til overdragelse efter byggemodning. Allerede nu er knap halvdelen solgt - helt præcist 26 grunde i alt.

- Det siger nok lidt om tiden, men ellers har jeg hele tiden ment, at det er nogle gode grunde, der er til salg. Specielt på den nye udstykning på Provstlund Skovvej bliver køberne tit overrasket over, hvor spændende området er med skov, terræn, udsigt og sø. Her ligger udstykningen lige et niveau højere, og det er der mange, der har opdaget. Med den hastighed, der er i salget, er det ikke urealistisk, at vi har solgt 200 grunde til november, siger Hans Bang Hansen.

Annonce

Det siger nok lidt om tiden, men ellers har jeg hele tiden ment, at det er nogle gode grunde, der er til salg.

Hans Bang Hansen, udbyder af Provstlund
På Provstlund Skovvej er et helt nyt boligområde klar. Her ses fra venstre EDC-mægler Alex Mandrup Paulsen, lodsejer Hans Bang Hansen og ingeniør Søren Smedegaard fra Land & Plan A/S. Foto: Henrik Sandvad

Nye udstykninger i Provstlund

Har det hele

En af dem, som har fået øjnene op for Provstlund, er byggefirmaet Vesterbo Huse, som har hovedsæde i Højbjerg ved Aarhus. Husfirmaet har købt 16 såkaldte kompaktgrunde på Provstlund Skovvej, hvor Vesterbo Huse om kort tid vil begynde salget af parcelhuse på små grunde på 600 kvm. De resterende 42 grunde sælges som almindelige parcelhusgrunde, hvoraf de 10 er solgt.

Til september forventes Midtjysk Boligselskab at begynde byggeriet af 60 almene boliger på Havemarken, som skal stå færdig i februar 2020. Ifølge den ansvarlige for grundsalget, indehaver af EDC i Horsens Alex Mandrup Paulsen, er der god grund til, at boligkøberne flokkes om Lund.

- Her bliver man en del af et lokalsamfund med gode indkøbsmuligheder, skole, idrætsforening og nem adgang til motorvejen, som mange købere prioriterer. Så som husbygger kan man egentlig sætte flueben ved det hele her, siger Alex Mandrup Paulsen.

Flere huse på vej

Udbyderen af byggegrundene forventer, at der snart sættes gang i byggeriet på den nye udstykning på Provstlund Skovvej.

- Inden for en måned går de første fire-fem grundkøbere nok i gang med at bygge deres huse. Der er også planlagt en anden etape, så det nye område kommer op på 109 huse og 29 rækkehuse, men det vil først blive udbudt til salg om nogle år. Det afhænger af, hvor hurtigt det går med at få første etape solgt, siger Hans Bang Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Nyheder

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Annonce