Annonce
Horsens

Husbygger fra Horsens skal koste 2,6 milliarder kroner på børsen

Huscompagniet bygger huse som aldrig før, og med børsnoteringen er der nu mulighed for at købe aktier i selskabet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I 10 år har Huscompagniet i Horsens haft en gennemsnitlig vækst på 14 procent, og det tiltaler potentielle investorer, lyder det fra selskabet, som nu er har lanceret startskuddet til en børsnotering.
Annonce

Horsens: Efter længere tids rygter om en spirende børsnotering indledte Huscompagniet 22. oktober processen på vej mod den danske fondsbørs, og fredag blev detaljerne præsenteret i et prospekt og en brochure.

Her fremgår det, at selskabet går efter en markedsværdi på mellem 2,24 og 2,6 milliarder kroner.

- Jeg glæder mig over den positive respons, vi har fået fra potentielle investorer, siden vi meldte ud, at vi ville børsnotere Huscompagniet. Vores bemærkelsesværdige vækst og et både digitalt og bæredygtigt fokus som markedsleder tiltaler potentielle investorer, udtaler bestyrelsesformand Claus V. Hemmingsen i prospektet.

Annonce

Omsætningsmål på fire milliarder

Væksten i Huscompagniet har været kontinuerlig siden starten i 2010, og sidste år landede omsætningen på 3,5 milliarder kroner. I 2020 forventes en mindre stigning, og næste år stiles der efter en omsætning i niveauet 3,8-4,15 milliarder kroner, fremgår det af den børsrettede brochure.

Resultatet før finansielle poster blev i 2019 halveret i forhold til året før, blandt andet på grund af omkostninger i forbindelse med nedlukning af tyske aktiviteter. Det landede på cirka 87 millioner kroner. I år forventer ledelsen at øge det til 215-220 millioner kroner, og i 2021 stilles der forventning om at ramme 325-335 millioner kroner.

Bestyrelsens mål for udbytte til aktionærerne hedder mindst 50 procent af årets nettoresultat.

Det første udbytte forventes udbetalt i andet kvartal 2021 på basis af årsresultatet for 2020.

Annonce

Cirka halvdelen i fri handel

Kapitalfonden EQT, som i dag er hovedaktionær, vil sælge aktierne til en pris mellem 112 og 130 kroner stykket. De udbydes på Nasdaq-børsen, hvor første handelsdag ventes at være 19. eller 20. november.

Huscompagniet

Opstod i 2010, da det horsensianske typehusfirma FM-Søkjær fusionerede med sjællandske Interbyg. FM-Søkjær var resultatet af en tidligere fusion mellem de to Horsens-firmaer, Finn Mortensens FM Huse og Erik Rehnquists Søkjær Huse.

Huscompagniet har stadig base i Horsens og har i dag yderligere 15 afdelinger fordelt i landet. Firmaet byggede sidste år cirka 1400 parcelhuse i Danmark. Det svarer ifølge Huscompagniet til en markedsandel på 24 procent. Dertil kommer et mindre antal rækkehuse i Danmark samt træhuse i Sverige.

Selskabet er i dag hovedsagelig ejet af kapitalfonden EQT. Ledende medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer ejer en mindre del. Ifølge branchemediet Building Supply vil EQT beholde ejerskabet af 38,2 procent af aktierne, og en gruppe af ledere vil eje 3,2 procent.

Ejerne udbyder 9,6 millioner eksisterende aktier. Dertil kommer en option på 1,44 millioner aktier, som tilbydes til tre finansielle selskaber, der har arbejdet med børsnoteringen. Den kan de benytte sig af i op til en måned efter børsnoteringen, og afhængig af, om de vælger at gøre det, vil 48-55,2 procent af den samlede aktiekapital være i fri handel - under forudsætning af, at udbudskursen lander i midten af prisintervallet, fremgår det.

Ifølge branchemediet Building Supply vil EQT beholde ejerskabet af 38,2 procent af aktierne, og gruppen af ledere vil eje 3,2 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce