Annonce
Hedensted

Husbygger drømmer om sort tag: Det er no-go i Juelsminde

En husbygger på Strandvejen i Juelsminde ønsker sort tag på sit hus, men ejendommen er omfattet af en lokalplan, hvor der har været en tydelig hensigt med, at boligerne i første række til vandet skal have rødt tag. Det skal skabe en arkitektonisk helhed og sammenhæng. Foto: Michael Svenningsen
Juelsmindes røde tage bidrager til byens autenticitet og turisme, mener politikerne. Derfor kan husbygger på Strandvejen ikke få dispensation til at lægge sort tag på sit nye hus.

Juelsminde: Skagen er kendt for sine gule huse, og Juelsminde er kendt for sine røde tage. Det mener i hvert fald politikerne i teknisk udvalg, som derfor har givet afslag til en husbygger på Strandvejen, der gerne vil have dispensation til at lægge et sort tag på sit nye hus.

- Juelsminde er kendt som byen med de røde tage, og det er et billede, vi gerne vil bibeholde og forstærke. Vi forstår, at det er den families drømmehus, men det er ikke færdigbygget endnu, og de er nødt til at vælge noget, der passer ind i lokalplanen, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce
De røde tage giver Juelsminde et ensartet præg, og det billede vil vi gerne forstærke.

Lene Tingleff (V)

Maritim atmosfære

Juelsminde bymidte og særligt området omkring havnen består overvejende af bygninger med rødt tag. Billedet er dog langt fra entydigt, hvilket husbyggeren også fremhæver i sin ansøgning.

Lene Tingleff erkender, at det er et broget billede.

- Der er en vis forvirring, men det betyder ikke, at vi skal blive ved med at give lov til noget, som er helt imod hensigten med lokalplanen. De røde tage er med til at forstærke den maritime atmosfære samt kystbilledet af Juelsminde, særligt når byens tage opleves fra havsiden, og den stil vil vi gerne holde fast i, siger Lene Tingleff.

Hun sammenligner med andre feriebyer som Skagen, Kerteminde og Bogense, der også har deres særegne kendetegn.

- Det betyder noget for en bys attraktivitet, autenticitet og turisme, at der findes en særlig bygningskultur, fastslår Lene Tingleff.

Det nye hus, som er ved at blive opført, skal i øvrigt erstatte en tidligere bygning på adressen - som havde mørkt tag.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce