Annonce
Østjylland

Hurtig mand gav førstehjælp til militærbetjent: Nu efterlyses han på Facebook

En mand og en kvinde var hurtige til at give førstehjælp til en militærbetjent, der lørdag aften fik hjertestop. Nu efterlyser Forsvaret manden på Facebook, så de kan takke ham. Arkivfoto: Kim Haugaard
Forsvarets Sanitetskommando efterlyser en mand, der reagerede hurtigt og udøvede førstehjælp, da en militærbetjent under en løbetur fik et hjertestop.
Annonce

AARHUS: En mand og en kvinde reagerede kvikt og var hurtigt på stedet, da en militærbetjent under en løbetur lørdag aften fik et hjertestop.

De to forbipasserende så episoden, da de kom gående på fortorvet uden for Forsvarets område i Brabrand, hvor militærbetjenten, Claus Chris Petersen, løb. De hoppede over hegnet for at give livreddende førstehjælp. Han fik senere assistance af betjentens kolleger, der skyndte sig til stedet med en hjertestarter.

Claus Chris Petersen blev kørt på Skejby Sygehus, men det lykkedes ikke at redde hans liv. Søndag sov han stille ind, omgivet af sine pårørende.

Nu efterlyser Forsvaret manden på Facebook, fordi de ønsker at takke ham for at springe til i situationen for forsøge at redde militærbetjentens liv. Kvinden har de fået kontakt til.

- Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed og rose dem for indsatsen, siger Sten Huldgaard, generallæge og chef for Forsvarets Sanitetskommando, i forbindelse med efterlysningen til TV2 Østjylland.

Claus Chris Petersen bisættes privat tirsdag 21. juli. Derudover vil Forsvaret afholde en mindehøjtidelighed på den anden side af sommerferien.

Forsvarets Sanitetskommando kan kontaktes på trr-ktp-mpstn-arh@mil.dk, hvis man er manden der sprang til, eller hvis man kender ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce