Annonce
Ikast-Brande

Hurtig corona-reaktion på Gludsted Friskole

Kim Lerche, skoleleder på Gludsted Friskole, oplyser, at langt de fleste forældre har valgt at holde børnene hjemme fra skole. Torsdag var der således kun 18 elever på skolen ud af i alt 100. Arkivfoto: Peter Hald
Et coronatilfælde i forældrekredsen resulterede i en næsten tom skole. Ingen direkte smitte på friskolen, understreger skoleleder.
Annonce

Gludsted: På grund af et corona-tilfælde blandt de forældre, der har børn på Gludsted Friskole, er de fleste af de godt 100 elever hjemme i skrivende stund.

- En af forældrene har corona, og vi har bedt den familie om at holde deres børn hjemme. Vi har samtidig informeret de andre forældre om, at vi har åbent på skolen, men hvis man har mulighed for at holde børnene hjemme, så skal man gøre det, siger skoleleder Kim Lerche.

Skolens ledelse kunne torsdag 27. august konstatere, at langt de fleste forældre havde valgt at holde børnene hjemme, da der torsdag kun var 18 ud af de i alt 100 elever på skolen.

- Vi har ikke nogle corona-tilfælde direkte på skolen, men vi har taget disse forholdsregler for at undgå yderligere smitte. Det er slet ikke sikkert, at vi behøver at være så forsigtige, men hellere være lidt ekstra forsigtige, siger Kim Lerche videre.

Annonce

Venter på testresultater

Reaktionen har været hurtig og prompte:

I de to samlæse-klasser, hvor den coronaramte familie har børn, var der ikke nogen elever i skole torsdag, og i resten af klasserne var der heller ikke mange elever.

- Vi fik besked sent tirsdag aften, og så reagerede vi ved at melde ud klokken 22.30 tirsdag. Allerede næste dag var der en stor effekt. Onsdag var der kun cirka halvdelen af eleverne på skolen og torsdag endnu færre, så forældrene har reageret hurtigt, fortæller Kim Lerche.

- Vi venter på testresultaterne, og vi regner med, at de kommer i løbet af weekenden, så mandag håber vi, at alle kan være tilbage. Jeg skal understrege, at ingen elever har corona - det er kun i forældrekredsen, siger Kim Lerche.

- Vi er meget taknemmelige for den opbakning, vi har fået fra forældrene. Vi skal jo passe på hinanden, understreger han.


Vi har ikke nogle corona-tilfælde direkte på skolen.

Kim Lerche, skoleleder
Annonce
Annonce
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce