Annonce
Horsens

Hundeklub får kommunal støtte til nye lokaler

BRÆDSTRUP - Hundeklubben i Brædstrup har ventet i fem år på at få kommunal opbakning til at få et nyt klubhus, og nu ser hjæpen ud til at være på vej.

I dag mødes klubbens medlemmer i en nedlagt lade, uden vand og varme og uden adgang til toiletter, og de faciliteter vil klubben gerne bytte ud, fortæller Michael Madsen, formand for DCH-Brædstrup.

-Vi har hele tiden haft et tilsagn fra først gamle Brædstrup Kommune og siden Horsens Kommune om, at klubben havde 50.000 kr. stående på en konto til flytning og reparation af vores klubhus, siger han.

Hundeklubben har løbende været i dialog med både kommunens embedsmænd i Teknik og Miljø og med borgmester Jan Trøjborg, og nu ser fremtiden pludselig lidt lysere ud for hundeklubben i Brædstrup.

Klubben har fået et brev fra borgmester Jan Trøjborg (S) med lovning på de 44.000 kr., som de har søgt om til flytningen af klubhuset.

- Vi er rigtig glade for den melding og tror nu på fremtiden, siger Michael Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Arben Lika stopper som boksetræner

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce