Annonce
Horsens

Hun låste sig inde og kom ud med helt nye billeder

Anja Højgaard Schmidt, kunstner hos Galleri Gasværk i Horsens, er klar med en ny særudstilling, der er resultatet af en periode under corona-krisen, hvor hun isolerede sig i sit atelier. PR-foto: Galleri Gasværk
Corona-krisen smittede af på Anja Højgaard Schmidts nye værker. Nu er hun klar til at vise resultatet frem.
Annonce

Horsens: Da corona-krisen for alvor ramte Danmark i foråret, fandt ordet "isolation" ny betydning for mange. Det gjorde det også for billedkunstner Anja Højgaard Schimdt fra Horsens - så meget, at pandemien smittede af på en stribe nye malerier, som man nu kan opleve.


Folk der kender min stil og farvevalg vil ikke kunne genkende mine nye billeder.

Anja Højgaard Schmidt


Anja Højgaard Schmidt er en af de faste kunstnere på Galleri Gasværk på Gasvej, og her åbner hun 9. oktober en særudstilling med "corona-værkerne", der stikker ud i hendes repertoire.

Annonce

- Jeg låste mig inde

- Da Danmark lukkede ned på grund af corona, meldte jeg mig for alvor ind i kampen. Jeg låste mig inde i atelieret og malede og malede uden forstyrrelser. Det blev sjovt nok til en anden måde at male på. Nye farver og teknikker kom til.

- Folk, der kender min stil og farvevalg, vil ikke kunne genkende mine nye billeder, siger hun om udstillingen.

Annonce

- Energien er min absolutte drivkraft

Corona eller ej: Anja Højgaard Schmidts tilgang til kunsten er stadig båret af et energisk billedsprog, uddyber hun.

- Energien er min absolutte drivkraft. Den er min ven, og den kan være min værste fjende. Men én ting er sikker: Den skal kunne ses i mine billeder. For virkelig at kunne få energien frem er mine lærreder meget store. Jo større, jo bedre, forklarer hun.

Den ny udstilling ferniseres 9. oktober kl. 16-19 og kan også ses i weekenden 10.-11. oktober kl. 11-16, oplyser Galleri Gasværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce