Annonce
Brædstrup

Hun hjælper anbragte børn med at få styr på lektierne

Ditte Rud Krogh er mentor i Lær for Livet. Hun tror på, at trygge og stabile relationer er en forudsætning for at lære. Pressefoto

Ditte Rud Krogh fra Brædstrup er mentor for et anbragt barn i en plejefamilie. Her hjælper hun en 13-årige dreng med at finde skoleglæden og knytte tillidsbånd.

Brædstrup: Ditte Rud Krogh fra Brædstrup bestrider til daglig et job som eksportingeniør, men i fritiden lægger hun en del energi i en helt anden boldgade, mentorprojektet Lær for livet.

I projektet, som er et seks-årigt læringsprogram for anbragte børn, som Egmont Fonden står bag, har hun valgt at bruge en del af sin fritid på at hjælpe et anbragt barn i en plejefamilie. Det sker hver torsdag, når hun læser lektier sammen med sit 13-årige mentorbarn.

Ditte Rud Krogh yder den frivillige indsats, fordi det giver mening, og hun er ikke i tvivl om, at hendes mentorbarn rykker sig fagligt. Det fortæller hun i en pressemeddelelse.

- Jeg har altid hjulpet mine egne børn med lektierne og har også undervist i en periode. Nu er mine børn blevet så store, at de kun sjældent har brug for min hjælp. Derfor giver det mening for mig at hjælpe andre børn på et felt, hvor jeg ved, at der er brug for mig, og hvor jeg kan gøre en forskel, forklarer Ditte Rud Krogh.

Som mentor i Lær for Livet har Ditte forpligtet sig til at følge et anbragt barn i to år og gerne længere afhængigt af, hvor langt barnet er i sit skoleforløb.

Som mentor er Ditte Rud Krogh med til at bryde den negative skolestatistik, der er for mange anbragte børn i plejefamilier.

Således tager kun 30 procent af de anbragte børn en ungdomsuddannelse, før de er 25 år. Til sammenligning færdiggør 79 procent af deres ikke-anbragte kammerater en ungdomsuddannelse. Det kræver dog mere end hårdt slid med lektierne mellem mentor og barnet for at bryde den statistik.

- Vi har fået et venskab. Sådan føles det, og det er en rigtig god base for at lære, fortæller Ditte Rud Krogh.

Man skal tage fat om de svære ting og tro på, at man kan. Så kommer det.

Ditte Rud Krogh, mentor
Annonce

Tiltro åbner muligheder

I folkeskolen kæmpede Ditte Rud Krogh med matematikopgaverne. Det var svært, og hun turde ikke spørge de voksne om hjælp, fordi det var flovt, hvis de opdagede, at hun var bagefter. Det ændrede sig med et skoleskift og en ny matematiklærer, som gav hende modet tilbage.

- Man skal tage fat om de svære ting og tro på, at man kan. Så kommer det. Den mulighed vil jeg gerne give videre, og det kræver, at mit mentorbarn får al den støtte og opbakning, han har brug for, fastslår Ditte Rud Krogh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Annonce