Annonce
Østjylland

Hun dypper sin krop i blæk og maler med den

Lilibeth Cuenca Rasmussens Dragedukker er en del af udstillingen. Foto: Lilibeth Cuenca Rasmussen
Kunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen kan opleves hos Charlotte Fogh Gallery.

AARHUS: Når to elementer møder hinanden, kalder naturvidenskaben det hybridisering. Det er også det, der sker, i den udstilling, kunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen viser i Charlotte Fogh Gallery i Mejlgade i Aarhus.

Soloudstillingen hedder "Hybridization", og Lilibeth Cuenca Rasmussen tager grundelementer fra hybridiseringsprocessen og udfolder dem gennem fotografi, skulptur, maleri samt videoværker og performance.

Hun viser, hvordan krydsninger mellem identitet, kultur, etnicitet, fællesskab, familie og køn konstant opstår og smelter sammen.

Det indbyggede paradoks italesætter Cuenca Rasmussen med kulturhistorisk indsigt og humor. Hun sætter for eksempel nationale folkedragter sammen med ikoniske beklædningsgenstande i fotografiserien ”Dragedukker”.

I den serie fremhæver Cuenca Rasmussen blandt andet, hvordan national identitet i vores moderne samfund ofte er hybrider eller sammensmeltninger, som er sket over mange års kultur- og samfundsudvikling. Den dansk-filippinske kunstner inddrager sin egen tværkulturelle identitet i flere af værkerne og ser sig selv som en hybrid, der transformerer sig og skifter mellem forskellige karakterer.

Cuenca Rasmussen har skabt en række monokrome malerier, som tager afsæt i kunstnerens egen krop. Ved at dyppe sin krop i blæk udvundet fra blæksprutter og efterfølgende male med sin krop på silke opstår en sammensmeltning mellem dyr (blæksprutten) og menneskekrop. Cuenca Rasmussen kropsliggør, hvordan det moderne menneske skal agere som en blæksprutte for at kunne opfylde kravene fra samfundet om at være fleksibel og omstillingsparat.

Ved ferniseringen fremfører Lilibeth Cuenca Rasmussen en performance, der tager udgangspunkt i begrebet nationalidentitet med afsæt i N.F.S. Grundtvigs lyrik- og prosatekster om Danmark. Guitaristen Thea Vesti spiller.

Udstillingen og kunstneren

  • Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 44 A, Aarhus: "Lilibeth Cuenca Rasmussen: Hybridization".
  • Fernisering lørdag 22. februar kl. 14-16. Kan ses til 28. marts.
  • Åbningstider: Onsdag, torsdag og fredag: 12-17, lørdag: 11-15.
  • Lilibeth Cuenca Rasmussen (f. 1970) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002 og har haft soloudstillinger på bl.a. Statens Museum for Kunst, Horsens Kunstmuseum, Kunsthal Nikolaj, Röda Sten Konsthall i Gøteborg og hos Middelheim Museum i Antwerpen.
  • Hun er repræsenteret i kunstsamlingen hos bl.a. Horsens Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst i Roskilde, Heart Museum for Moderne Kunst i Herning, Statens Museum for Kunst, Malmö Kunnstmuseum, Kiasma Museum of Modern Art i Helsinki og i Statens Kunstfond.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce