Annonce
Horsens

Hun bliver Venstres nye folketingskandidat i Horsens-området

Birte M. Andersen har været medlem af Venstre i mange år, men trådte først ind i politik i 2013, da hun blev valgt til byrådet i Skanderborg. Foto: Lars Juul
Annonce
horsens - Hun skal først vælges på et opstillingsmøde senere på måneden, men Venstres kandidatbestyrelse har fundet sin favorit til at afløse Fatma Øktem som Horsens-kredsens folketingskandidat.

Kandidaten hedder Birte M. Andersen, er 57 år og medlem af Skanderborg Byråd, hvor hun er næstformand i kultur- og sundhedsudvalget. Til daglig er hun distriktschef i ældreplejen i Skanderborg Kommune.

- Vi glæder os over, at Birte har sagt ja til vores opfordring til at stille op, og det er en fuldstændig enig kandidatbestyrelse, der står bag hendes kandidatur, siger formanden for kandidatbestyrelsen, Birger Kaas.
Annonce

God til at snakke med alle mennesker

Kaas nævner, at Birte M. Andersen gennem mange år har oparbejdet erfaring og indsigt i sundhedssektoren, ældreområdet, forebyggelse og kommunal administration, ligesom hun har god føling med skoleforhold og det sociale område.

- Samtidig har hun begge ben på jorden og er god til at snakke med alle mennesker. Hun er en person, der er brug for i Venstres folketingsgruppe, og jeg er glad for, at det er os her i Horsens-kredsen, der kan stille med så stærk en kandidat, siger Birger Kaas.
Annonce

Stor opgave

Birte M. Andersen siger, at hun har tænkt sig grundigt om, fordi folketingskandidaturet er en stor opgave at løfte.

- Men jeg har sagt ja tak og glæder mig til at komme i gang, hvis opstillingsmødet ellers vil have mig, siger Birte M. Andersen.

Hun har været medlem af Venstre i mange år og var i en periode medlem af bestyrelsen for vælgerforeningen i Skanderborg. I 2013 blev hun valgt til byrådet i Skanderborg Kommune.

Privat er hun gift med Kim Andersen, der har siddet i Folketinget i en årrække, men ikke opnåede genvalg ved det seneste valg.

Birger Kaas oplyser, at Venstres medlemmer i Horsens Kredsen vil blive indkaldt til opstillingsmøde tirsdag 20. september.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Annonce