Annonce
Skanderborg

Hudlæge laver hurtig diagnose ved hjælp af foto

Søren Frankild sidde hjemme og laver diagnoser ved hjælp af fotos og beskrivelser.
SKanderborg - Tre billeder sendt fra mobiltelefonen og en nedskrevet sygehistorie er i mange tilfælde nok til, at en erfaren hudlæge som Søren Frankild kan stille en diagnose.

For et par år siden begyndte han at lave konsultationer fra sin computer. Søren Frankild lavede det første firma i verden, minhudlæge.dk, som tilbyder hudlægekonsultationer online. Foreløbig er det blevet til ca. 1500 konsultationer.

- Teknologien var der allerede. Der er ikke nok hudlæger, og der er loft over, hvor meget vi må omsætte. Sygesikringen begrænser det, og det er også et spørgsmål om, hvor mange penge regionerne vil bruge. Det betyder, at der er op mod otte måneders ventetid, siger Søren Frankild.

Normalt går man først til sin praktiserende læge, hvis man har et hudproblem. Herfra kan man blive henvist til en hudlæge, og nogle praksislæger har tidligere taget billeder og sendt til hudlæger for at få en hurtig diagnose.

På hjemmesiden minhudlæge.dk kan patienter kontakte hudlægen direkte.

Man går ind på hjemmesiden, starter sin konsultation og giver sin sygehistorie. Man markerer, hvor på kroppen man har udslet, og tager tre billeder.
Når man har sendt det ind, vil man få en diagnose, et forslag til helbredelse og om nødvendigt en recept inden for 48 timer.

Modermærker og modermærkekræft vil Søren Frankild ikke se online.

- Der skal specielle forstørrelser til, og det kan have dødelig udgang. I min tid som hudlæge har jeg haft omkring 185.000 konsultationer, så jeg har set det meste. Hudsygdomme er et visuelt speciale, og studier har vist, at man kan diagnosticere lige så præcist med billeder. Omkring 80 pct. af kunderne behøver ikke flere konsultationer, og vi får mere og mere erfaring, siger Søren Frankild.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Nyheder

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Annonce