Annonce
Erhverv

HR-chef om forskellige reaktioner på hjemmekontoret: Nogle kolleger kravler på væggene, mens andre får fred i sjælen

Planlæg din dag, hold pauser og sig, hvordan du har det. Sådan lyder nogle af de gode råd fra konsulentvirksomheden Bladbjerg Kibsgaard, som forleden gav medarbejdere i advokatfirmaet TVC et stort frikvarter i form af et 45 minutter langt webinar. Modelfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Hos advokatfirmaet TVC arbejder langt størstedelen af de 90 medarbejdere hjemmefra for tiden som i mange andre danske virksomheder. Imens får frustrationerne let vokseværk, mens fællesskabet har det svært.

AARHUS: Som på mange andre danske arbejdspladser er langt størstedelen af medarbejderne hos advokatfirmaet TVC sendt hjem.

Sådan har det været siden efteråret i denne omgang, og udsigten til at vende tilbage til en normal hverdag med kollegerne på kontoret er fortsat usikker.

Samtidig oplever HR- og administrationschef Dagmar Brøndt Kjær, hvordan frustrationerne over hjemsendelserne er vokset, og hvordan følelsen af fællesskab, som normalt kendetegner arbejdspladsen, langsomt svinder ind.

Annonce

- Det er meget forskelligt, hvordan kollegerne oplever det. Hos nogle giver hjemmearbejdet ondt i maven, mens andre nærmere får fred i sjælen. Det spænder lige fra dem, der nærmest kravler på væggene, når vi må meddele, at de fortsat ikke kan vende tilbage til kontoret, og så til dem, der ikke udtrykker det behov, fortæller Dagmar Brøndt Kjær.

Hun har været ansat i advokatfirmaet med 90 ansatte i et års tid, og altså i et år, hvor nedlukningen og hjemsendelser har fyldt meget på dagsordenen.

Forskellige reaktioner

- Vi har hele tiden fulgt anbefalingerne fra regeringen, og det er ikke sådan, at vores kontor er lukket helt ned. Receptionen er fortsat åben for, at vi kan tage imod klienterne, og advokaterne kan også komme forbi kontoret i det omfang, at en sag kræver det, for domstolene er jo også fortsat åbne, ligesom vores it-medarbejdere møder ind, fordi netop it er blevet endnu mere kritisk infrastruktur, siger HR-chefen.


Samtidig var det en omgang mental nudging, som forhåbentlig også kan være med til at afmontere den ensomhed, som kan opstå, når de fleste af os sidder hjemme og ikke sammen med kollegerne, og andre ting, der måske ikke lige bliver sagt højt.

Dagmar Brøndt Kjær, HR- og administrationschef, TVC


Samlet set betyder det, at kontoret i Aarhus, som normalt udgør arbejdsstedet for halvdelen af de 90 ansatte, kun bliver anvendt af 7-10 medarbejdere på daglig basis. Resten arbejder hjemmefra.

Dagmar Brøndt Kjær forklarer, at reaktionerne fra kollegerne været meget forskellige:

- Det har været lige fra frustrationen over at være sendt hjem, spekulationer over, hvordan det nu skal gå, og hvad der kan lade sig gøre i den nye verden, og til bekymringer for smitterisikoen for dem, der fortsat møder ind.

Annonce

Mentalt frikvarter

Senest har hun dog også registreret en vis afmatning i irritationen over at være hjemsendt, og det fik hende til at reagere. Forleden fik medarbejderne derfor et stort frikvarter i form af et 45 minutter langt webinar, hvor coach- og kursusvirksomheden Bladbjerg Kibsgaard gav kollegerne et indblik i, hvorfor hjernen gør, som den gør, og hvordan de kan tackle frustrationerne og holde fast i en god hverdag.

- Jeg synes, at vi havde brug for et fælles samlingspunkt, for det mangler vi lige nu, og samtidig var det en omgang mental nudging, som forhåbentlig også kan være med til at afmontere den ensomhed, som kan opstå, når de fleste af os sidder hjemme og ikke sammen med kollegerne, og andre ting, der måske ikke lige bliver sagt højt, siger Dagmar Brøndt Kjær.

Hun tilføjer, at tilbagemeldingerne fra kollegerne har været lige så forskellige, som de oplever det at arbejde hjemmefra.

- Nogle har meldt tilbage, at de var lige det, de havde brug for, mens andre har sagt: "Jamen, det vidste vi jo allerede godt". Det er meget individuelt, hvad behovet er hos den enkelte. Vi har fået noget at tale om og arbejde med – og glæder os som alle andre til at komme retur på kontoret, slutter Dagmar Brøndt Kjær.

Annonce

Amalie havde ikke kodet en eneste linje, før hun startede på uddannelsen til programmør: Nu er hun på IT-landsholdet

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce