Annonce
Hedensted

Hovsa: Brolukning udskudt en uge, men borgere og busser ikke informeret

Fredag middag var der udover nogle huller med diverse ledninger ikke noget, der indikerede at broen over Gudenåen i Tørring skulle spærres mandag. Efter avisen har kontaktet kommunen viser det sig da også at arbejdet er udskudt en uge. Foto: Torben Pedersen
Ifølge pressemeddelelser fra Hedensted Kommune samt Midttrafik skulle vital bro over Gudenåen i Tørring spærres fra på mandag 27. januar, men lukningen er udskudt til 3. februar, oplyser projektleder til avisen.
Annonce

Tørring: "Mandag 27. januar går Hedensted Kommune i gang med at udskifte den 90 år gamle bro over Gudenåen i Tørring".

Sådan har det lydt via pressemeddelelser fra Hedensted Kommune. Få dage før påbegyndelsen af arbejdet, der har store indgriben i trafikafviklingen i Tørring, er der dog ikke meget aktivitet at syne ved broen, ligesom der heller ikke er sat skiltning op om den fremtidige lukning.

Det undrer både avisen og Tørring-borgere, der derfor har henvendt sig til Hedensted Kommune angående brolukningen. Her fortæller vejingeniør og projektleder Andreas Jakobsen, at brolukningen er udskudt en uge.

- Vi har haft lidt uventet bøvl med at omlægge ledningerne, der løber i broen. Det betyder, at lukningen af broen er udskudt en uge til mandag 3. februar, oplyser Andreas Jakobsen.

Jeg og andre undrer os over, om broen nu lukker på mandag? For der er ingen skilte, der advarer omkring det.

Tørring-borger Lisbet Marie Hansen i besked til Tørring Folkeblad

Annonce

Vil indhente forsinkelsen

Han fortæller desuden, at der i løbet af den kommende uge vil blive sat skiltning op ved broen samt omkørselspile til den tre-fire kilometer lange omkørsel, der bliver nødvendig for at komme fra den ene ende af byen til den anden. Samtidig forsikrer han, at den midlertidige bro til gående og cyklister vil blive etableret inden 3. februar.

- Jeg kan da godt forstå, folk har undret sig over, hvis der ikke er sat noget skiltning op endnu, når vi tidligere har meldt ud, at den skulle lukke på mandag, men det bliver der altså i næste uge. Hvis ikke gangbroen er etableret endnu, bliver den det i hvert fald i også næste uge. Det har lagt os meget på sinde at sikre de bløde trafikanter, lyder det fra Andreas Jakobsen, der desuden oplyser, at man håber at kunne indhente forsinkelsen, så broarbejdet kan afsluttes som planlagt 22. maj.

- Men det kommer selvfølgelig også an på, hvordan vejret bliver den kommende tid, siger Andreas Jakobsen.

Annonce

Busser kører som normalt

Brolukningen vil ikke kun få betydning for bilister, men det vil også påvirke samtlige ni busruter i Tørring.

Midttrafik har i løbet af de seneste par uger meldt ændrede køreplaner og ruter ud samt oprettet midlertidige stoppesteder på grund af brolukningen. Ændringerne er varslet fra mandag 27. januar, men efter avisen fredag middag har henvendt sig til Hedensted Kommunes kørselskontor og informeret om udskydningen af broarbejdet, vil Midttrafik også udskyde omlægningen af busruterne med en uge.

- Vi vil så hurtigt som muligt lægge informationerne ud på Midttrafiks og Hedensted Kommunes hjemmeside. Vi har allerede informeret Tørring Skole og Tørring Gymnasium om, at busændringerne først træder i kraft 3. februar. Vi kan dog desværre ikke nå at ændre de oplysninger, der står på standerne ved stoppestederne, oplyser kørselskoordinator i Hedensted Kommune Lars Oksbjerre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce