Annonce
Odder

Hou Maritime Idrætsefterskole opfører moderne multihus

En ny bygning til undervisning, mødelokaler og caféområde skal erstatte den gamle administrationsbygning på Hou Maritime Idrætsefterskole. Visualisering: Ginnerup Arkitekter
Efterskolens gamle administrationsbygning lader livet og giver plads til opførelse af en moderne hovedbygning på 1.050 m2.
Annonce

Hou: Der bliver revet ned for at blive bygget op på Villavej i Hou i disse uger.

Det er den gamle administrationsbygning, der må lade livet for at give plads til en ny to-etagers konstruktion.

Bygningen bliver skolens hjerte for både elever og ansatte og skal rumme moderne undervisningslokaler, fælles caféområde, medarbejderlounge, mødelokaler og kontorer

- Grundidéen med vores nye hus og indretningen er, at mennesker skal kunne mødes på kryds og tværs. Når veje krydses, i det fysiske møde, opstår muligheden for udvikling og relationer. Det er vigtigt, og det ønsker vi at understøtte, når vi laver efterskole, fortæller forstander Peter Gordon, og tilføjer:

- Huset skal samtidig rumme mangfoldigheden af funktioner. Både elever, forældre og medarbejdere vil have deres gang i den nye bygning, og den skal derfor facilitere både undervisning, fritid og administration. Det bliver vores hjerte.

Den gamle kontorbygning på Villavej er på vej ned. Den skal erstattes af en ny bygning med mere plads til HMIs behov. Privatfoto

For at fastholde fokus på mødet mellem mennesker har begrebet samtalekøkken været omdrejningspunktet for indretning af bygningens caféområde. Det bliver her man mødes i gruppearbejde, her man får sin kaffe, eleverne møder ind efter weekenden med mulighed for at slå sig ned for en impulsiv snak med en kammerat, ligesom området indbyder til hygge og socialt samvær i hverdagen.

Annonce

HMIs hjerte binder skolen sammen

Drivkraften for det nye ’multihus’ var oprindelig en forbedring af undervisningslokalerne. Et stigende antal elever på skolen har gennem tiden lagt pres på de nuværende lokaler. Behovet for flere kvadratmeter, mere moderne AV-løsninger og et ønske om at kunne tilbyde differentieret undervisning i mindre grupper har været presserende.

Samtidig har et ønske om, at elever og medarbejdere ser hinanden i flere forskellige sammenhænge, haft stor betydning for husets tilblivelse.

- Når jeg fremover skal holde et kort møde med en samarbejdspartner eller drikke en kop kaffe med en kollega, kan vi sidde i caféområdet og være synlige for andre, også for de elever, som har gruppearbejde. Eleverne får således en forståelse af, at der sker mange forskellige ting på en efterskole og i verden omkring dem, siger Peter Gordon.

HMIs leder Peter Gordon foran den gamle bygning, der nu skal erstattes af en ny. Privatfoto

Udover at den nye bygning er både moderne og tidssvarende skal den også binde skolens forskelligheder sammen.

HMI består af både gamle, charmerende murstensbygninger og ældre træbygninger. Den nye bygning opføres i træ, ligesom det gamle feriehjem og ønsket er at forbinde de to sider af villavej, samtidig med en ide om at trække det strandlige miljø tættere på, forklarer forstanderen.

Annonce

Inspiration fra Dokken i Århus

Byggeriet er planlagt til at være færdig og klar til næste skoleår, søndag 8. august 2021.

A/S Nortvig i Horsens er totalentreprenør på projektet og har været en tæt og idérig samarbejdspartner i planlægningsprocessen.

Skolens ønske om at opføre et bæredygtigt hus, både hvad angår miljø og et sundt indeklima, har haft høj prioritet i planlægningsprocessen.

Gennem de sidste seks år har der været mange overvejelser og forskellige skitser i spil, og bygningens placering har været drøftet og ændret af flere omgange. Tidligere bestyrelsesmedlemmer har derfor også store aktier i den endelige løsning, understreger Peter Gordon.

Hou Maritime Idrætsefterskole

Hou Maritime Idrætsefterskole (HMI) er en sportsefterskole med plads til 165 elever, som går i 9. eller 10. klasse. Alle elever følger undervisning i to linjefag ved siden af folkeskolens almindelige prøvefag.

HMI lægger vægt på høj faglighed i alle fag, både de boglige prøvefag og linjefagene og bestræber sig på at uddanne eleverne til engagerede og kompetente unge mennesker.

Tilgangen til både undervisning, elever og forældre bygger på værdierne: tillid & ansvar, krav & konsekvens,iIndividualisme & fællesskab og stort engagement.

Inspirationen til bygningen er blandt andet hentet fra Dokken i Århus, smiler forstanderen og forklarer:

- På Dokken sker mange ting på én gang. En holder pause, nogle holder møder og andre er på vej til et foredrag. Sådan er det også hos os – et Mini-dokken i Hou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce