Annonce
Horsens

Hotelejer udfordret af gågadeplaner: Det er ikke for vores skyld, de graver

Tirsdag morgen begyndte håndværkerne at fjerne stilladset foran Jørgensens Hotel for at give plads til den gågaderenovering, der nu er skudt i gang på byens hovedstrøg. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

Stor gågade-renovering ramler sammen med stor restaurering på Jørgensens Hotel. - Det er lidt træls, men vi må finde løsninger, lyder det.

Annonce

Horsens: To store renoverings-projekter er stødt sammen på Søndergade i Horsens.

I de seneste måneder har ejerne af det navnkundige Jørgensens Hotel, Ejendomsselskabet Casa A/S, været i gang med en totalrenovering af den cirka 250 år gamle ejendom, og tirsdag satte Horsens Kommune spaden i jorden til den massive ansigtsløftning, som byens største gågade, Søndergade, skal have i løbet af det næste par år.

Renoveringen af gågaden betyder, at der i lang tid vil være afspærringer på en del af gågaden, bl.a. på stykket forbi Jørgensens Hotel, og afspærringerne bliver en udfordring for håndværkerne på hotellet. F.eks. når der skal fragtes byggematerialer ind i bygningen, forklarer Christian Holm, som er ejendomsadministrator hos Casa Group.

Et andet problem er, at Casa for at give plads til gågaderenoveringen må fjerne et stillads, som i de seneste måneder har været brugt til at restaurere facaden på hotellet. Og det, selv om facade-arbejdet ikke er færdigt endnu.

Bl.a. mangler murerne at fuge en mindre del af det historiske murværk, hvilket dog kan klares uden stillads, da det kun er murstenene på den nederste to en halv meter af bygningen, der mangler.

En større vinduesrenovering kræver imidlertid, at håndværkerne kan komme i højden, og det samme gælder en renovering af granitudsmykningen på den fredede facade, som Casa håber, at Slots- og Kulturstyrelsen vil give tilladelse til.

Renoveringen af Søndergade er begyndt. Foto: Morten Pape
Annonce

Der skal snakkes

Uden stillads må mere møjsommelige metoder tages i brug, og håndværkerne bliver muligvis nødt til at kringle lifte ind på gågaden for at kunne arbejde, forklarer Christian Holm.

Situationen er ikke kritisk, pointerer han, men der bliver brug for løbende snakke med folkene fra Buus Anlægsgartner A/S, som står for kommunens renovering af gågaden.

- Vi får nogle udfordringer, som vi håber at kunne løse dem sammen med Buus. Men det passer os da ikke særlig godt (at renoveringen går i gang nu, red.), og jeg vil sige det sådan, at det ikke er for vores skyld, de graver, siger Christian Holm.

Hos Buus Anlægsgartner A/S er projektleder Kristian Markvardt opmærksom på udfordringen.

Han forklarer, at den del af gågaderenoveringen, der berører den strækning, hvor Jørgensens Hotel ligger, ifølge planen vil være færdig til påske næste år.

Når firmaet ikke har kunnet begynde gågaderenoveringen et andet sted på Søndergade, skyldes det et hensyn til de restauranter og cafeer, der bruger den centrale del af gågaden til udeservering. Håbet er, at overstå arbejdet hurtigst muligt, så restauratørerne kan bruge gågaden i sommermånederne næste år, forklarer han.

Restaureringen af Jørgensens Hotel ventes overstået i sensommeren eller efteråret 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce