Annonce
Horsens

Nyt p-hus på Mælketorvet lader vente på sig: Hotel må finde p-pladser et andet sted i byen

Det er stadig planen at bygge et p-hus på Mælketorvet, men det er endnu uvist, hvornår byggeriet går i gang. Arkivfoto: Thomas Schütt
De 32 p-pladser på parkeringspladsen Anna Blochs Plads vil kunne benyttes af horsensianerne som i dag, indtil der på et endnu ukendt tidspunkt bliver bygget et p-hus på grunden.

Horsens: Mere end et år efter, at Ejendomsselskabet Casa købte p-pladsen ved Mælketorvet, er det usikkert, hvornår byggeriet af et p-hus går i gang på grunden.

Ejendomsselskabet Casa købte i foråret 2018 Anna Blochs Plads, som p-pladsen hedder, af Horsens Kommune og vandt dermed retten til at bygge et parkeringshus på grunden. Endnu er virksomheden dog ikke klar til at melde ud, hvornår byggeriet sættes i gang.

- Det kan vi ikke endnu. Så hurtigt som muligt er nok det bedste svar, jeg kan give lige nu, siger Per Hansen, direktør for Ejendomsselskabet Casa.

- Lige nu tegner vi på byggeriet og taler med naboerne. Undersøger, hvad der kan lade sig gøre, og derefter skal der laves en lokalplan for byggeriet. Det tager den tid, det tager, for grunden er svær at bygge på. Det er ikke så ligetil, for den har ikke de helt rigtige mål, siger han.

Per Hansen har endnu heller ikke noget bud på, hvor mange biler, p-huset kommer til at kunne rumme.

Annonce
Det tager den tid, det tager, for grunden er svær at bygge på. Det er ikke så ligetil, for den har ikke de helt rigtige mål.

Per Hansen, direktør, Ejendomsselskabet Casa

Hotel må finde nye p-pladser

Når p-huset står på grunden, skal det blandt andet rumme lidt over en snes pladser til Jørgensens Hotel, der har mistet sine p-pladser på Søndergade i forbindelse med den igangværende renovering af gågaden. Hotelbygningen er ejet af Ejendomsselskabet Casa og er i øjeblikket uden gæster, fordi der også her er gang i en omfattende renovering.

Forud for købet af Anna Blochs Plads lavede Casa en aftale med kommunen om, at Jørgensens Hotel kunne leje 20 pladser af de eksisterende 32 p-pladser på parkeringspladsen Anna Blochs Plads frem til 2023. Den aftale blev dog annulleret efter salget af grunden, og hotellet må søge ly for bilisterne andre steder i byen, når det bliver aktuelt.

- Forholdene på Anna Blochs Plads bliver som i dag, indtil der bliver bygget et p-hus. Til den tid vil vi reservere et antal pladser til Jørgensens Hotel i p-huset, men indtil da vil hotellet skulle finde pladser andre steder i byen. Det er nu heller ikke noget problem, siger Per Hansen.

Artiklen fortsætter under kortet.

Parkering på Mælketorvet

 

P-pladser mellem Nørregade og Søndergade

Christian Deijenberg, driftsdirektør for Byens Hotel, som forpagter det nye Jørgensens Hotel, siger om parkeringssituationen:

- Der indgår 23 pladser i vores forpagtningsaftale med Ejendomsselskabet Casa.

Pladserne til hotelgæster kommer ifølge Christian Deijenberg på Teatertorvet mellem Nørregade og Søndergade - på bagsiden af Jørgensens Hotel.

- Jørgensens havde tidligere fire-fem pladser i gården. De nedlægges, da vi får en baggårdsterrasse. Det bliver hyggeligt, siger Christian Deijenberg.

Han siger endvidere, at der arbejdes på en aftale med Horsens Kommune om aflæsning på Søndergade, hvis man som gæst har meget bagage eller er gangbesværet.

- Det skal nok løse sig, siger driftsdirektøren.

Hotellet regner med "meget snart" at melde en åbningsdato ud, siger Christian Deijenberg.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Alt om weekendens seriefodbold

Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce