Annonce
Horsens

Alle gravide skal have mulighed for virtuelle fødselsforberedelseskurser under corona

Allerede kort efter første nedlukning kunne gravide følge videoer som forberedelse til fødslen. Men nu bliver et tilbud om virtuel forberedelse med mulighed for at interagere med undervisere og andre gravide formentlig udbredt til hele regionen. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Hospitalsudvalget i Region Midtjylland sagde hurtigt og klart ja til et forslag fra tre regionsrådsmedlemmer om at udbrede et projekt med virtuel fødselsforberedelse til hele regionen.

Regionen: Regionsrådsmedlemmerne Jacob Klærke, Susanne Buch fra SF samt Ib Bjerregaard fra Venstre havde ingen problemer med at vinde gehør for et fælles forslag om fødselsforberedelse, da forslaget blev behandlet på det seneste møde i hospitalsudvalget.

De tre rådsmedlemmer foreslår, at et projekt fra Aarhus Universitetshospital og Hospitalsenhed Vest om at lave virtuelle fødselsforberedelseskurser, hvor de gravide og deres partnere undervejs kan stille spørgsmål til underviserne samt sparre med andre gravide, bliver udbredt til hele regionen.

- Det fik straks bred opbakning. I virkeligheden troede vi vist alle, at det allerede kørte, siger udvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S).

Med andre ord kunne hospitalsudvalget sende forslaget videre til først forretningsudvalget og siden regionsrådet med de varmeste anbefalinger til, at det vedtages endeligt.

Annonce

Infovideoer

Hurtigt efter den første nedlukning blev der lavet informationsvideoer, som langt hen ad vejen indeholder samme informationer som de almindelige kurser i fødselsforberedelse.

De tre forslagsstillere mener imidlertid, at den mulighed for interaktion, som traditionelle fødselsforberedelseskurser giver, er vigtig, hvilket også flere gravide har givet udtryk for, at de mangler.


Det fik straks bred opbakning. I virkeligheden troede vi vist alle, at det allerede kørte.

Henrik Gottlieb Hansen, formand for hospitalsudvalget (S)


Forslaget, som altså fik bred tilslutning i hospitalsudvalget, går ud på hurtigst muligt at få iværksat virtuelle gruppefødselsforberedelser over hele regionen og lade disse være et tilbud, så længe man ikke kan gennemføre fysisk fødselsforberedelse på normal vis.

Videre mener forslagsstillerne, at de virtuelle kurser, hvis de efterfølgende evalueres positivt, også - når alting er normaliseret - bør tilbydes som supplement til den fysiske fødselsforberedelse for de kommende forældre, som måtte ønske det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce