Annonce
Horsens

Hospitalet i Horsens er klar til at sadle om

Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens, er klar til den nye opgave med at rulle Covid-19-beredskabet lidt tilbage til fordel for de planlagte opgaver, men mangler nogle mere konkrete rammer for omfanget. Foto: Morten Pape
Regionshospitalet Horsens er klar til at begynde at indkalde patienter, når der bliver mere klarhed over størrelsen på Covid-19-beredskabet og prioriteringen af opgaver.
Annonce

Horsens: På Regionshospitalet Horsens ligger der allerede en plan for, hvordan man kan begynde at tage de første skridt tilbage til en hverdag med planlagte opgaver, som blev stillet i bero for at bruge alle kræfter på Covid-19-beredskabet.

- Men vi mangler nogle tal for, hvor stort Covid-19-beredskabet skal være, og vi mangler nogle retningslinjer for, hvilke opgaver vi skal i gang med at løse. Er det ortopædkirurgi, organkirurgi, skopier eller medicinske patienter, siger Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens.

Mandag aften meldte statsministeren ud, at hospitalerne så småt skal i gang med at løse nogle af de planlagte opgaver, som er blevet aflyst til fordel for Covid-19-beredskabet.

- Og så snart vi har en god indikation for rammerne, kan vi begynde at indkalde patienter, tilføjer Nils Falk Bjerregaard.

I bedste fald vurderer han, at det kan ske i ugen efter påske, selv om de kommende helligdage giver en praktisk udfordring.

Sundhedsstyrelsen vil nok få svært ved at være helt knivskarpe, men vi har brug for, at der bliver stykket nogle retninger og rammer ud.

Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør

Annonce

Skal finde den rigtige balance

Det vil være ekstra overvejelser i forhold til smittetrykket.

- Vi skal stadig være opmærksomme på, at der ikke kommer unødvendigt mange mennesker på hospitalet.

De fælles rammer fra Sundhedsstyrelsen skal sikre, at befolkningen i regionen og hele landet bliver præsenteret for nogenlunde ens tilbud.

- Sundhedsstyrelsen vil nok få svært ved at være helt knivskarpe, men vi har brug for, at der bliver stykket nogle retninger og rammer ud, siger Nils Falk Bjerregaard.

For ham var meldingen fra statsministeren på mandagens pressemøde ventet.

- I interviewet i nyhederne søndag aften havde hun allerede indikeret, at det var den vej, det gik, hvis udviklingen i antallet af indlagte fortsatte på det niveau, det er nu.

Og ligesom hospitalet har været glad for at få tiden til at omstille sig til at være i Covid-19-beredskab, ser det ifølge direktøren ud til at være det rette tidpunkt til at bevæge sig den anden vej.

- Nu gælder det om at finde den rigtige balance, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce