Annonce
Brædstrup

Hospice krydser fingre for flere pladser

Gudenå Hospice er i spil til ekstra hospicepladser, efter regionsrådet i sidste uge besluttede at ansøge staten om to ekstra pladser til hospicet i Brædstrup. Arkivfoto

Regionsrådet i Region Midtjylland har besluttet at søge om to ekstra hospicepladser til Gudenå Hospice i Brædstrup. Det vil styrke det lokale hospice både fagligt og økonomisk, lyder det fra formanden for Gudenå Hospice.

Brædstrup: Der krydses fingre hos både bestyrelsen og hos den øverste ledelse på Gudenå Hospice i denne tid, efter regionsrådet i Region Midtjylland i sidste uge besluttede at ansøge staten om to ekstra pladser til hospicet i Brædstrup.

Sammen med de ekstra pladser på Gudenå Hospice besluttede regionsrådet samtidig at ansøge om to ekstra pladser på Søholm ved Aarhus, og dermed lægger Region Midtjylland billet ind på fire af i alt syv pladser på landsplan, når satspuljemidlerne igennem Sundheds- og Ældreministeriet til ekstra hospicepladser skal fordeles. De ekstra hospicepladser er et led i Kræftplan IV.

Gudenå Hospice har i øjeblikket ni faste sengepladser, men ifølge formanden for Gudenå Hospice vil det få stor betydning, hvis der kommer ekstra pladser til.

- Det betyder måske ikke så meget for den enkelte patient. Men det betyder noget for institutionen og for personalenormereingen, fagligheden og muligheden for at lave noget udvikling, som også er en del af det at drive et hospice. Det hele vil passe bedre end ved de ni pladser. Så målet er at nå de 12, og så skal den sidste plads nok komme hen ad vejen, siger bestyrelsesformand Hans Jørgen Hørning.

Annonce

Det betyder noget for institutionen og for personalenormereingen, fagligheden og muligheden for at lave noget udvikling, som også er en del af det at drive et hospice.

Hans Jørgen Hørning, formand for Gudenå Hospice
Det hele vil hænge bedre sammen både økonomisk og personalemæssigt, hvis hospice i Brædstrup udvides med ekstra pladser ifølge formanden for hospicet Hans Jørgen Hørning. Arkivfoto

Bedre økonomi og øget faglighed

Ifølge formanden vil de ekstra pladser også betyde, at Gudenå Hospice bliver knap så sårbar økonomisk. For Gudenå Hospice vil en udvidelse med én plads medføre en ekstra indtægt på en mio. kr. om året i tilskud fra staten og Region Midtjylland.

Formanden for det lokale hospice forventer samtidig, at flere hospicepladser vil være med til at styrke fagligheden blandt personalet.

- Vi er dog ikke sikre på, om der kommer fire ekstra pladser til regionen, idet der kun gives til syv pladser i alt. Så vi går stadig og venter i spænding. Jeg forventer dog, at vi har en afklaring inden sommerferien, siger Hans Jørgen Hørning.

Formanden for Gudenå Hospice oplyser, at bestyrelsen på sigt gerne ser op til 15 pladser på hospicet i Brædstrup. Det lokale hospice købte sidste år den tidligere administrationsbygning for det tidligere sygehus ved siden af Gudenå Hospice. Det hus er nu revet ned, og bestyrelsen er netop ved at lave en plan for, hvordan hospicet kan udvides på sigt.

- Vi er ved at få udarbejdet skitsetegninger over, hvordan det ville kunne komme til at se ud. Samtidig står vi akut og mangler et udendørs depotrum. Det har vi heldigvis nogle midler til at finansiere, så her i 2017 skal vi gerne have etableret haven, hvor den tidligere administrationsbygning lå, ligesom vi skal have bygget et depotrum på 50 kvadratmeter og et væksthus i forbindelse med det. Vi har hele tiden nogle visioner for, hvordan vi gør tingene endnu bedre. Vi har også mange frivillige, som hjælper os, og vi vil også gerne gøre faciliteterne bedre for dem, siger Hans Jørgen Hørning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce