x
Annonce
Horsens

Horsensianske Martin Høybye kobler ord og musik sammen

Martin-Høybye har været fem år undervejs med roman og album, bl.a. fordi han måtte skrive romanen igennem flere gange, inden han var tilfreds med resultatet. Foto: Hans Henrik Høeg
HORSENS - 12 sange og en roman. Sådan går den horsensianske sanger og sangskriver Martin Høybye nu ad nye veje. For sangene og de 160 sider bog hænger sammen.

- Både sange og romaner handler jo om at fortælle historier, konstaterer den 43-årige skribent, der i musikalsk sammenhæng hører til blandt veteranerne med nu seks album på cv'et.

Romanen derimod er hans første.

- Så jeg er da spændt på modtagelsen, siger han. For kommer jeg nu til at sætte mig mellem to stole? Men jeg har fået god respons fra dem, der har fungeret som prøvelæsere, og jeg tror på, at hvis man går til projektet med åbent sind, letter det fint.

"For alt i verden" hedder romanen, mens albummets titel ligesom sangteksterne er på engelsk: "For the World". Begge dele udkommer på mandag.
Michael Sølvsten Madsen har tegnet omslaget til den nye roman.

Læs det fulde interview i Horsens Folkeblad fredag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Husk de gode vaner - de bliver guld værd

Corona-smitten har vendt op og ned på alles dagligdag. Intet er, som det var før. Helt lavpraktisk - hvem havde forestillet sig, at der ville være rift om håndsprit i samtlige supermarkeder, og hvor den eftertragtede vare ellers kan opdrives. Lige nu står vi midt i kampen for at få lov til at vende tilbage til hverdagen, og vi kan i den sammenhæng glæde os over, at vi er ved at tillægge os en stribe gode vaner, der kan blive guld værd frem over. Den lavest hængende frugt er uden tvivl hygiejnen. Hvis vi blot tilnærmelsesvis kan fortsætte det nuværende brug af sæbe og håndsprit, vil vi kunne spare et hav af sygedage. Den almindelige influenza ville få trange kår, hvis butikkerne fortsætter med jævnligt at afspritte dankort-terminaler, gøre indkøbskurve rene med meget mere. Derhjemme vil noget så enkelt som daglige rutiner med at afspritte eller vaske iPads, telefoner, fjernbetjeninger og håndtaget til køleskabet også gøre en stor forskel. Listen over små ting, der gør en stor forskel, er stor. Eller bare det at vaske hænder korrekt. De forsøg, som fornylig florerede på nettet, hvor en børnehave kiggede på franskbrød, der have været i berøring med beskidte hænder og korrekt vaskede hænder, siger alt om, hvor stor en forskel lidt vand og sæbe kan gøre for vores generelle sundhed og antallet af sygedage. Selv lusene må have trange kår i disse tider, hvor vi holder afstand. Vi må komme til at kigge langt efter de traditionelle udmeldinger om, at der konstateret lus i skoleklassen eller børnehaven. Men alting med måde. Gode vaner skal man ikke smide væk, men specielt børn har godt af en vis portion bakterier. Sammenhængen mellem bakterier og et stærkt immunforsvar har forskningen bevist for efterhånden en del år siden, så det handler ikke om at stoppe med at rulle sig i skidt på legepladsen. Men hvis vi bare kunne blive ved med at huske at vaske hænder og bruge håndsprit både derhjemme, og når vi handler, vil vi være nået langt.

Annonce