Annonce
Horsens

Horsensiansk vindueskoncern køber op i Schweiz for milliarder

Dovista er en stadigt voksende familie af brands inden for facadevinduer og døre, blandt andet Velfac, Rationel og Krone. Med et milliardopkøb i Schweiz føjes nu en lang række brands til. Foto: Ritzau Scanpix, Henning Bagger
Horsensianske Dovista, et søsterselskab til Velux, har været på milliardopkøb i Schweiz. Dovista overtager divison med cirka 2500 ansatte.
Annonce

Horsens: Vindues-koncernen Dovista, der har base i Horsens, har været på opkøb i Schweiz. Her overtager Dovista selskabet Arbonia Windows Division, som er en ledende producent af facadevinduer og -døre i Centraleuropa.

Ifølge Ritzau oplyser Arbonia, at prisen er omkring 2,4 milliarder kroner.

Købet er et led i Dovistas vækststrategi, fortæller Dovistas administrerende direktør, Allan Lindhard Jørgensen i en pressemeddelelse.

Dovista står bag en række brands inden for facadevinduer, blandt andet Velfac, Krone og Rationel Vinduer. Hovedmarkederne er Danmark, Irland, Norge, Storbritannien og Sverige, mens Arbonia har stærke positioner i især Polen, Schweiz, Slovakiet og Tyskland.

- Med købet får vi adgang til nye markeder, produkter og produktionskapacitet, og vi styrker vores samlede viden og kompetencer, udtaler Dovista-direktøren.


Det er tydeligt, at vores ambitioner, strategier og kulturer vil passe godt sammen, og at vores virksomheder komplementerer hinanden.

Allan Lindhard Jørgensen, administrerende direktør i Dovista A/S


Begge virksomheder har årtiers erfaringer med at producere facadevinduer og -dørløsninger til deres respektive markeder. Mens Dovistas produkter er fremstillet i træ og aluminium, har Arbonia særlige kompetencer inden for PVC. Det betyder, at de to virksomheders produkter komplimenterer hinanden, hvilket også er gældende for produktionskapacitet og geografi, påpeger Allan Lindhard Jørgensen.

Annonce

Base i Bygholm Søpark

Dovista har i dag flere end 4000 medarbejdere, heraf cirka 600 i Danmark, hvor der er produktion i Ikast og Vrå og administration i Herning og Horsens. Horsens tegner sig for cirka 100 arbejdspladser fordelt på Velfacs administration og koncernens hovedkontor, der begge har adresse i Bygholm Søpark.

Dovista A/S

Dovista er ejet af VKR Holding A/S, som er fonds- og familieejet med Villum Fonden som den største aktionær. Selskabet indgår dermed i VKR Gruppen, som også tæller Velux.

Der er hovedkontor i Bygholm Søpark i Horsens, hvor cirka 100 arbejder på henholdsvis hovedkontor og administration af Velfac-brandet. Der er produktion i Danmark, i henholdsvis Vrå og Ikast, samt i Litauen, Polen, Norge og Sverige.

Sammenlagt har koncernen flere end 4000 ansatte, og det opkøbte selskab har flere 2500 ansatte.

Produkterne fra Arbonia Windows Division vil fortsat blive udviklet, produceret og markedsført under de eksisterende brands og i samme organisatoriske setup som hidtil, fortæller Allan Lindhard Jørgensen.

Han ser frem til synergier ved bedre udnyttelse af hinandens produktionskapacitet og know-how, men samtidig ser han opkøbet som et offensivt afsæt for yderligere vækst i både nuværende og nye markeder, siger han.

Opkøbet af Arbonia Windows Division afventer nu godkendelse af konkurrencemyndighederne.

Dovista-direktør Allan Lindhard Jørgensen ser opkøbet som et offensivt afsæt for vækst. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce