Annonce
Horsens

Horsensiansk pophåb vinder sønderjysk musikkonkurrence

Esben Kronborg, der ud over at være musiker arbejder som skolelærer, fik topkarakter af juryen ved den netop overståede Kløften Contest. Arkivfoto: Søren E. Alwan
- Jeg tænkte hva' fanden, det er jo altid hyggeligt. Så jeg smed guitaren i den lille blå og drønede over Kongeåen, siger Esben Kronborg.

Horsens: Den kendte - snart pladeaktuelle - musiker Esben Kronborg fra Horsens har fået endnu et bevis for, at han skriver sange, der kan noget.

Han har netop vundet musikkonkurrencen Kløften Contest i Sommersted nær Haderslev.

Konkurrencen, forklarer Esben Kronborg, minder om den mere kendte Quasar Rock, og hovedpræmien var en koncert på Kløften Festival og Vedsted Søfestival.

- Jeg har spillet rigtig meget i det sønderjyske det seneste års tid, så jeg tænkte hva' fanden, det er jo altid hyggeligt. Så jeg smed guitaren i den lille blå og drønede over Kongeåen. De andre fem deltagende var rockbands med forskellige udtryk. Jeg var nummer to på scenen, og det gik simpelthen så fint, at jeg vandt, fortæller Esben Kronborg.

Som min gode ven og bandmakker Max sagde, var det en sejr for manden med en guitar og den gode sang.

Esben Kronborg

Spiller to koncerter i juni

Han indkasserer førstepræmien i løbet af juni; først med en optræden på Vedsted Søfestival 15. juni og 29. juni, når han spiller på Kløften Festival.

- Som min gode ven og bandmakker Max sagde, var det en sejr for manden med en guitar og den gode sang. Begrundelsen for sejren var også ifølge juryen, som bestod af tre mand, gode sange, personlighed, humor og evnen til at formidle det hele og komme ud over scenekanten. Det er trods alt store ord i det sønderjyske, lyder det fra Esben Kronborg.

Musikeren, som har adskillige plader bag sig, er på vej med nyt album, som han forventer at tage på releasetour med i september.

Han har allerede offentliggjort flere sange op til albumudgivelsen, bl.a. nummeret "Silende regn".

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce