Annonce
112

Horsensiansk mand er omkommet på skiferie

En 51-årig mand er død under en skiferie i Østrig. Foto: Colourbox
En 51-årig mand, der efter Folkebladets oplysninger er fra Horsens, er død under skiferie i Østrig.

Opdateret: I den første version af artiklen fremgik det, at manden var død af sine kvæstelser fra ulykken. Det er ændret i artiklen herunder.

Horsens: En 51-årig dansk mand er afgået ved døden på en skiferie i de østrigske alper.

Ifølge flere kilder, Horsens Folkeblad har talt med, er manden fra Horsens.

Han var på skiferie med en større gruppe, da ulykken skete i området Alpbachtal Wildschönau.

Ifølge mediet Tiroler Tageszeitung oplyser det lokale politi, at manden torsdag morgen af ukendte årsager kørte af pisten, hvor han ramte et træ. Flere kilder har over for Folkebladet bekræftet, at det var et ildebefindende, der var årsag til, at han pludselig kørte af pisten i lav fart.

Tililende gav den 51-årige førstehjælp på ulykkesstedet, inden han med helikopter blev fløjet til et hospital i Innsbruck. Her afgik han fredag ved døden. Dødsårsagen vurderes ikke til at være kvæstelser fra skistyrtet.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at en dansk statsborger er omkommet i Østrig. Man oplyser også, at mandens pårørende er underrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Josephine Fock-sag siger mere om Alternativet end om Josephine Fock

Den besynderlige sag, der i øjeblikket klæber til den politiske leder for Alternativet, Josephine Fock, siger næsten mere om kulturen og ledelseskulturen i partiet, end det gør om den nyvalgte partileder. Hun er havnet i lidt af et stormvejr efter en artikel, bragt i dagbladet Information i lørdags. I artiklen fortæller flere partimedlemmer, heriblandt tidligere folketingsmedlemmer, anonymt om oplevelser med en Josephine Fock, der har svært ved at styre sit temperament. Voldsomme skideballer, verbale overfusninger og sågar fysisk grænseoverskridende adfærd har været en del af oplevelserne, der beskrives fra perioden 2015-2018, da Josephine Fock var medlem af Folketinget. I to af de år var hun desuden forkvinde for folketingsgruppen. Siden har andre stået frem med navn og bekræftet dele af indholdet i artiklen, og senest har den tidligere partileder, Uffe Elbæk, sagt, at han vil fortælle partiets hovedbestyrelse, hvad han har oplevet. Det er selvfølgelig tankevækkende, at en leder af et politisk parti ifølge nogle har så store problemer med at tøjle sit temperament. Men det er nærmest endnu mere tankevækkende, at den opførsel har fundet sted, uden at partiets ledelse har grebet ind i det. Mails, som Information har set, bekræfter, at der blev klaget over Josephine Focks opførsel allerede i 2016. Hvorfor tog man ikke hånd om det dengang? Hvorfor har partiets ledelse ikke fået udredt konflikten og forsøgt at skabe et ordentligt arbejdsklima? I stedet har uroen og modviljen mod Josephine Fock tilsyneladende ulmet under overfladen lige siden for nu at bryde frem i lys lue. Det vidner ikke om en partiledelse, der har taget sig godt af både ansatte og folketingsmedlemmer. Uffe Elbæk må bære en stor del af ansvaret for den krise, partiet og dets nyvalgte formand er havnet i. Nu er partiets hovedbestyrelse så kommet på banen. Den er i gang med at undersøge sagen gennem møder med flere af de involverede og satser på at melde noget ud i næste uge. Hvis Josephine Fock fortsætter som partileder, har hun en stor opgave foran sig med at genoprette tillid til partiet og hende selv. Men hvis noget af det, der er blevet sagt om hende, er sandt, kunne et simpelt ”undskyld” være en god start.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce