Annonce
Horsens

Horsensianerne slipper for "taxa-lotteri" til jul og nytår

Selvom Horsens Taxas vognmænd og chauffører måske kunne få flere penge mellem hænderne til julegaver og nytårsfest, bliver priserne holdt i ro i de travle jule- og nytårsdage. Arkivfoto: Mads Hansen

Horsens Taxa kunne skrue takster op, men holder foden på pris-bremsen.

Horsens: Tager du en taxa hjem fra byen i Horsens til jul og nytår, stikker chaufføren dig ikke en større regning end efter en almindelig nattetur i byens hyrevogne.

Horsens Taxa holder priserne i ro i helligdagene, forsikrer selskabets administrerende direktør Astrid Donnerborg, efter flere medier forleden fortalte, at taxakunder i nogle dele af landet i helligdagene skal grave dybere i lommerne. En ny taxa-lov tillader taxaselskaber at skrue op for prisen, f.eks. ved jul og nytår, og det vil flere selskaber angiveligt benytte sig af.

- Det har vi truffet en aktiv beslutning om ikke at gøre, siger Astrid Donnerborg.

Den administrerende direktør forklarer, at den ny lovgivning har betydet, at de vognmænd, der kører med tilladelser efter de gamle regler, skal indrette sig efter de prissætningsregler, der gælder dér. Vognmænd, hvis biler kører efter den ny lovgivning, kan dog skrue op for prisen, så længe den holder sig under det, der kaldes det nationale prisloft.

Den situation kan imidlertid være uheldig for kunderne.

Annonce
Kunderne skal ikke have ekstra kroner op af lommen for at køre med taxa i Horsens mellem jul og nytår. Det er ellers et spørgsmål, der jævnligt møderne chaufførerne for tiden, efter det kom frem, at selskaber andre steder i landet på grund af nye prisregler hæver priserne i den travle tid. Samme tendens afviser administrerende direktør i Horsens Taxa Astrid Donnerborg. Arkivfoto

Uønsket pris-lotteri

- Folk ved ikke, om det er en billig eller en dyr taxa, de får, når de bestiller en vogn. Det bliver en slags taxa-lotteri, og det ønsker vi ikke, fastslår Astrid Donnerborg.

Hun tør ikke spå, om der generelt skal skrues på priserne fremover.

- Den ny taxalov betyder, at der kommer flere og flere taxaer. Færdselsstyrelsen vil fremover tillade 500 ekstra taxaer om året fremadrettet frem til 2021, og efter den dato vil alle, som lever op til lovgivningen, kunne få udstedt en tilladelse.

- Det er klart, at en udvikling med flere og flere selskaber vil få indflydelse på prissætningen i fremtiden. Hvordan kan jeg ikke spå om, men vi kommer på et tidspunkt også til at tilpasse vores priser til markedet, siger Astrid Donnerborg.

I første omgang gælder det dog ikke jul og nytår i Horsens, hvor der altså køres med almindelig nattakst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

City manager om Tøjeksperten: - Vi skal være ekstra kreative når butikker lukker

Annonce