Annonce
Horsens

Horsensianerne er vilde med elcykler: Så mange benytter sig af cykelbiblioteket

Horsens Kommune oprettede sidste år et cykelbibliotek med 22 elcykler, man kan leje i en uge ad gangen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Horsens Kommunes cykelbibliotek er blevet taget godt imod af borgerne og har endda skabt mersalg af elcykler.

Horsens: Siden Horsens Kommune i sommer introducerede cykelbiblioteket, har mange horsensianere benyttet sig af muligheden for at prøve elcykler.

Cykelbiblioteket dækker over 19 elcykler fordelt hos fem cykelhandlere, som borgere i kommunen kan låne gratis i en uge ad gangen.

Der er 15 almindelige elcykler og fire elcykler med lad i cykelbiblioteket.

Den seneste statistik over udlån af de almindelige elcykler viser, at udlånsprocenten fra juli til og med november 2017 lå på mellem 74 og 79 procent hos de fire cykelhandlere i Horsens, mens den lå på 65 procent ved Fri BikeShop i Brædstrup.

For elcyklerne med lad lå udlånsprocenten hos alle cykelhandlerne på 97 procent.

- Det er gået supergodt. Der har været stor udlejningsprocent og folk har været tilfredse, så det fungerer. Der er ingen problemer i driften, og det, vi hører fra cykelhandlerne, er, at det fungerer godt, siger Marianne Duch Hansen, projektmedarbejder på cykelbiblioteket.

Annonce

Man kan have børn med sig på ladcyklen, og der er plads til vareindkøb. Familien kan se en idé i at spare penge på bil nummer to, hvis man har en ladcykel.

Jesper Juliussen, ejer af Fri BikeShop i Horsens

Horsens Cykelbibliotek

Horsens Cykelbibliotek er et tilbud til folk over 18 år, som bor i Horsens Kommune.Cykelbiblioteket indeholder 19 elcykler, som gratis kan lånes i en periode på op til syv dage.

Man kan reservere sin elcykel på hjemmesiden: www.cykelby.horsens.dk

Det koster 600 kroner i depositum at låne en elcykel. Pengene får man igen, når man afleverer cyklen tilbage.

Horsens Cykelbibliotek er et testprojekt, der foreløbigt løber frem til sommeren 2019. Formålet er at få kommunens pendlere til at tage cyklen til og fra arbejde og uddannelse.

Elcyklerne kan lånes hos:

Design Cykler, Høegh Guldbergs Gade, Horsens

Fri Bikeshop, Smedegade, Horsens

Fri Bikeshop, Bredgade, Brædstrup

Horsens Cykler, Sønderbrogade, Horsens

Østbyens Cykler, Sundvej, Horsens

Elcykel i stedet for bil nummer to

Over vintermånederne har det stået lidt stille med udlån af elcyklerne på grund af vejret - ellers går det forrygende ved Fri BikeShop i Smedegade i Horsens.

Som det afspejles i statistikken, er elcyklen med lad også den mest populære her.

- Man kan have børn med sig på ladcyklen, og der er plads til vareindkøb. Familien kan se en idé i at spare penge på bil nummer to, hvis man har en ladcykel, siger ejer Jesper Juliussen.

Han erfarer, at folk bruger elcyklerne fra cykelbiblioteket til at komme til og fra arbejde. Samtidig benytter de sig af muligheden for at se, om en elcykel er noget for dem, og i så fald hvilken de skal investere i.

Hos Fri BikeShop i Smedegade er man meget tilfreds med projektet, der skaber mersalg i butikken.

Cirka hver anden uge køber en kunde nemlig en elcykel i butikken efter at have lånt en gennem cykelbiblioteket.

Projektet med udlån af elcykler løber foreløbig frem til sommeren 2019.

Horsens holder i kø

Horsens er en vækstkommune, og vi kan være stolte af, at så mange flytter hertil.Flere indbyggere betyder dog også mere trafik, og på vej ind og ud af Horsens sidder vi fanget mellem hjem, job, daginstitution, indkøb, aftaler og kunder.

Og her holder vi så. I kø.

I disse uger sætter Horsens Folkeblad fokus på køerne og på de udfordringer, den øgede trafik skaber. Vi giver dig også dine medtrafikanters tips til veje til at undgå køerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Retroen Genbrug flytter

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

112

Gasledning gravet over ved Silvan

Annonce