Annonce
Horsens

Trods harmdirrende opsang til østjyder: Horsensianerne er gode til at handle ind én og én

Søren Hansen, butikschef i Meny på Jenny Kammersgaards Vej i Horsens oplever, at kunderne er gode til at at handle ind én ad gangen og ikke mindst at gøre det i ydertimerne. Foto: Nicolai Svante Skovgård
I et debatindlæg skoser HK-formand østjyderne for at trodse anbefalingerne og gøre indkøbsturen i Bilka til en familieudflugt. Men det billede genkender varehuschefer ikke i Horsens og Odder.

Horsens: "De fleste går to og to eller hele familier rundt og handler. Jeg bliver rasende. Ikke nok med, at kunderne udsætter hinanden for smitte med coronavirus, så er medarbejderne i den grad udsatte. Nogle kunder går rundt og hygger og opfører sig, som om de er på udflugt."

Sådan lyder det harmdirrende i et debatindlæg i Avisen Danmark fra Cliff Præstegaard, der er formand for HK Handel Østjylland.

Han tog en eftermiddag på en indkøbstur i Bilka i Tilst og blev rystet over at se, hvor mange der trodser anbefalingerne om, at kun én person fra husstanden handler ind.

Annonce


- Grundlæggende er folk gode til at komme alene og udnytte hele åbningstiden. Vi oplever, at vi har flere kunder både først og sidst på dagen, men færre i det tidspunkt mellem kl. 15 og 18, hvor vi normalt har rigtig travlt.

Søren Hansen, butikschef


Cliff Præstegaard bakkes op af Hanne K. Mathiasen, der er formand for HK Sydjylland.

- Jeg genkender problematikken. Det, jeg hører fra medlemmer, er, at det for nogle borgere bliver en oplevelsestur at komme ud og handle fødevarer. Langt hen ad vejen er de fleste kunder gode til at spritte af og holde afstand. Men det  er ikke godt, når det bliver en oplevelsestur. Det skaber utryghed på arbejdspladserne, påpeger Hanne K. Mathiasen.

Kunder udnytter hele åbningstiden

Hos Meny på Jenny Kammersgaards Vej er det dog butikschef Søren Hansens oplevelse, at kunderne bliver bedre og bedre til at efterleve anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne.

- Grundlæggende er folk gode til at komme alene og udnytte hele åbningstiden. Vi oplever, at vi har flere kunder både først og sidst på dagen, men færre i det tidspunkt mellem kl. 15 og 18, hvor vi normalt har rigtig travlt, siger Søren Hansen.

Han peger også på, at Meny er en lokal butik, og mange af kunderne bor tæt på og har derfor ikke behov for at møde op hele familien.

- Vi sælger heller ikke tøj, isenkram og fjernsyn, men kun fødevarer. Så vi oplever ikke den samme problemstilling, som eksempelvis Bilka har, mener butikschefen.

Annonce

Ros til kunderne

I Føtex på Bankagervej er der masser af non-food.

Alligevel roser varehuschef Mark Jeppesen sine kunder for at gøre, som myndighederne anbefaler.

- Hovedparten af vores kunder handler ind efter de retningslinjer, der er meldt ud. Der er nogle få, der kommer flere ad gangen, men det er ikke det generelle billede, vi ser, siger Mark Jeppesen.

Varehuschef Mark Jeppesen, Føtex Horsens, roser sine kunder for generelt at efterleve sundhedsmyndighedernes anbefaling om kun at handle ind èn fra husstanden. Arkivfoto: Morten Pape

Han fremhæver også, at kunderne udnytter hele åbningstiden.

- Og de handler mere ind, når de kommer her, så de ikke skal komme så tit. Vi har færre kunder, men de, der kommer her, handler ind til flere dage, siger Mark Jeppesen, der bakkes op af Ian Holmberg, HK tillidsrepræsentant i Føtex på Bankagervej.

- Folk er gode til at holde afstand, og de kommer enkeltvis. Det er positivt både som personale og som kunde, og jeg oplever ikke, at mine kolleger er utrygge ved at gå på arbejde, siger Ian Holmberg.

Annonce

Vi er ikke politibetjente

I Kvickly i Odder er det også varehuschef Arne Sørensens oplevelse, at borgerne generelt lytter til myndighederne.

Ikke mindst efter de seneste restriktioner.

- Vi ser kunder, der kommer flere samlet, og det er selvfølgelig helt fair, hvis det er en mor med et lille barn, der ikke kan være alene. Der kommer også en del par sammen, men generelt er de fleste o.k. til at overholde reglerne, siger Arne Sørensen.

Ifølge varehuschef Arne Sørensen, Kvickly i Odder, er de fleste kunder gode til at efterleve sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Især når de lige bliver mindet om det. Arkivfoto: Axel Schütt

Han oplever også færre kunder, men et stigende salg. Med andre ord, folk handler mere ind, når de er der.

Men det er fint nok, at der kommer fokus på reglerne.

- Folk skal mindes om det en gang i mellem. Vi skal og må ikke lege politibetjente. Vi kan kun anbefale med skilte og pile, at man handler færre ad gangen. Så er det op til folk selv at styre det, siger Arne Sørensen.

Annonce

Mænd glade for restriktion

HK formand Hanne K. Mathiasen har - som Cliff Præstegaard - set borgere, der ikke overholder reglerne om at handle ind alene.

- Til gengæld får jeg også kommentarer om, at en del mænd er glade for den restriktion, for så slipper de for at komme med konen ud at handle, smiler Hanne K. Mathiasen

Og, tilføjer hun:

- Jeg har også set par, der sammen kører ud for at handle, og hvor den ene part så venter i bilen og hjælper med at få læsset varerne ind, når den anden kommer tilbage. Så selvom indkøbsvognen er tung læsset, kan man stadig godt overholde og følge anbefalingerne om kun at handle ind alene, siger Hanne K. Mathiasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce