Annonce
Horsens

Horsensianere fanget i kaos på Rhodos - kan ikke komme hjem fra ferien

Afgangshallen i lufthavnen på Rhodos var proppet mandag aften. Flere tusinde turister kunne ikke komme med deres fly, fordi it-systemet, der styrer check-in, brød sammen. Det gjorde det i 14 græske lufthavne. Privatfoto

Alt var kaos i lufthavnen, melder Folkebladets journalist, der er en af de rejsende, der skulle være kommet hjem i aftes. Det er endnu usikkert, hvornår og hvordan de kommer hjem.

Rhodos: Flere horsensianere er fanget på Rhodos efter en nærmest forfærdelig nat i øens lufthavn.

Her var et nedbrud i it-systemet årsag til, at mange flyafgange blev aflyst.

Det gik blandt andet ud over Folkebladets journalist Julie Povlsen, der fortæller, at hun og hendes kæreste ankom til lufthavnen omkring kl. 20 søndag aften.

- Vi skulle have været med et fly til Billund kl. 21.55. Men det var et kæmpekaos, da vi kom frem. Guiderne sagde til os, at hele lufthavns-systemet var gået i stå, og i stedet forsøgte man at tjekke os ind med håndskrevne sedler, forklarer hun.

Efter at have stået i check-in-køen i tre-fire timer - og lige inden det blev Julie Povlsens tur - kom en dame og sagde, at nu skulle flyet af sted, for ellers kunne piloten ikke overholde hviletidsreglerne.

- Vi var 61, der ikke kom med flyet til Billund. Vi ventede så i lufthavnen hele natten, og det var frygtelig hedt. Der var proppet med mennesker, og der dryppede kondens ned fra loftet. Kioskerne havde udsolgt af mad og drikke, og toiletterne var løbet tør for toiletpapir. Folk begyndte at dele deres vand ud til dem, der havde det dårligt. Især folk med små børn havde det stramt til sidst, siger Julie Povlsen og konkluderer:

- Det var totalt kaos, uden at nogen tog hånd om det.

Mange af turisterne i gruppen, hvoraf flere er fra Horsens og omegn, er stærkt utilfredse med Spies Rejsers håndtering af sagen, fortæller Julie Povlsen.

Annonce
Afgangshallen i lufthavnen på Rhodos var proppet mandag aften. Flere tusinde turister kunne ikke komme med deres fly, fordi it-systemet, der styrer check-in, brød sammen. Det gjorde det i 14 græske lufthavne. Privatfoto

Ved godt mod - trods alt

Først ved halv seks-tiden mandag morgen blev de 61 fra Billund-flyet kørt til et hotel, hvor de blev indlogeret på værelser.

- Vi var heldige at få et værelse i nogle timer. Andre danskere blev kørt til et andet hotel, hvor alle værelser var optaget.

Her har mange danskere sovet på bænke, gulve og solsenge, har flere danske medier, f.eks. bt.dk, berettet om i løbet af mandagen.

Problemet på øen er, at flytrafikken væk fra øen nærmest er lammet, men der ankommer stadig en del nye turister. Derfor er der ekstremt pres på hotelværelserne.

Og de værelser, som Julie Poulsen og hendes medrejsende fik, måtte de da også forlade ved 11-tiden. Da kom en gruppe norske turister frem, efter at deres fly var blevet omdirigeret til Tyrkiet, og de havde taget en færge til Rhodos.

- Nu sidder vi på en veranda på hotellet. Vi er ved godt mod, skal siges. Men vi ved ingenting om, hvad der sker, og hvornår vi kan komme hjem. Og vi ved ikke, hvor vores guider er. Vi har heller ikke nogen garanti for, at de har et hotelværelse til os i nat.

Deres oplysninger om situationen får de primært fra danske medier, der har snakket med rejseselskaber eller andre rejsende, der er strandet på Rhodos.

- En stor del af vores fly nåede at komme ombord, inden kaptajnen lettede. Nu er vi selvfølgelig bekymrede for, hvad det vil betyde for, for vi er ikke nok til at fylde et fly, siger Julie Poulsen.

Spies. Vi arbejder på sagen

Men ifølge kommunikationschef Torben Andersen fra Spies er der håb forude.

- Status er, at vi arbejder på, at de kommer hjem til Danmark i aften. Vi har det ikke bekræftet endnu, men gæsterne vil få besked via sms, så snart vi har en løsning på plads, siger han til Folkebladet kl. 13.30 mandag.

- Det lykkedes os at få 150 gæster med Billund-flyet søndag aften. Var flyet blevet længere i lufthavnen, kunne det ikke flyve hjem på grund af hviletidsregler.

Kommunikationschefen tilføjer, at de strandede gæster ikke absolut skal blive på hotellet, mens de venter. De kan sagtens bevæge sig ud i byen. De kan alligevel tidligst komme hjem efter kl. 21 mandag aften.

Han beklager det kaos, der opstod i lufthavnen søndag aften. Men der var ikke meget, Spies kunne gøre ved det, mener han.

- Det tog lang tid for guiderne at finde ud, hvor de kunne sende gæsterne hen, for det er højsæson i øjeblikket. Alt er optaget på Rhodos, siger Torben Andersen.

Spies har i øjeblikket 61 gæster fra Billund og 212 fra København fanget på Rhodos. Derudover kommer over 1000 nordmænd og svenskere, der også rejste med Spies.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce