Annonce
Navne

Horsensianer er udnævnt til professor i kiropraktik på Syddansk Universitet

Lise Hestbæk og Tue Secher Jensen. Pressefoto: Anders Bach
Annonce

Horsens/Skanderborg: 56-årige Lise Hestbæk, Horsens, og 46-årige Tue Secher Jensen, der stammer fra Skanderborg, blev præsenteret som de to nyeste professorer i muskel- og skeletbesvær på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i forbindelse med Dansk Kiropraktorforenings årsmøde i Horsens.

Lise Hestbæk blev uddannet som kiropraktor fra Palmer College of Chiropractic i USA i 1990.

Efter endt uddannelse arbejde hun i en årrække som praktiserende kiropraktor og forsker.

Hun forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2003 og har siden 2007 været ansat som seniorforsker på Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) og fra 2008 også som lektor på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet (SDU).

Tue Secher Jensen blev uddannet kiropraktor fra SDU i 2002 og har arbejdet som forsker siden.

I 2009 forsvarede han sin ph.d.-afhandling, og i 2013-2016 var han ansat som klinisk lektor på Rygcenter Syddanmark på Sygehus Lillebælt.

Han har siden 2013 været ansat som projektansat seniorforsker på NIKKB.

I 2017 blev Tue Secher Jensen ansat som beskrivende kiropraktor og forskningsansvarlig kiropraktor på Diagnostisk Center - Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Silkeborg og fra 2018 som lektor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

Lise Hestbæk og Tue Secher Jensen tiltræder officielt som professorer 1. januar 2020.

De to professorater skal være med til at styrke forskningen indenfor udredning og behandling af rygpatienter og styrke samarbejdet mellem SDU og Regionshospitalet Silkeborg.

De vil bl.a. undersøge den bedste vej gennem sundhedsvæsnet for patienten med rygproblemer og fremme indsatsen for at give den rette behandling til den rette tid til den enkelte rygpatient.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce