Annonce
Horsens

Horsens-virksomheder samarbejder om lærlinge: - Unik måde at gøre det på

Schur Technology og FH Automation har indledt et specielt samarbejde, hvor de bytter lærlinge. På den måde kan deres lærlinge få et komplet forløb med kompetencer fra begge arbejdspladser. På billedet ses lærlingene Kristian Duborg (t.v.) og Andreas Næsager. Foto: Morten Pape
Hos Schur Technology og FH Automation har de begyndt et samarbejde med deres lærlinge, som kommer på forløb hos begge virksomheder. Det er en unik måde at gøre det på, og Dansk Industri roser samarbejdet.
Annonce

Horsens: Lærlingene hos nabovirksomhederne Schur Technology og FH Automation får ekstra færdigheder, fordi de kan komme på forløb i begge virksomheder. Det skal gøre dem mere attraktive til fremtidige job, ved at de får en mere komplet pakke i to virksomheder, der beskæftiger sig med forskellige ting.

Hver virksomhed har tre lærlinge, som kommer over til den anden virksomhed i samlet set 10 uger. Kristian Duborg, der er lærling hos Schur, er en af de første, der er med i det unikke samarbejde, som begyndte i slutningen af august. Han synes, det fungerer godt at komme over til FH Automation.

- Man kommer ud og oplever nogle flere forskellige ting og andet end det, jeg normalt har beskæftiget mig med. Det giver mig nogle kompentencer, som jeg ellers ikke ville have fået, siger Kristian Duborg.


Vi kan på den her måde give dem en stærkere baggrund at komme videre på arbejdsmarkedet med. Det giver lige det ekstra, som er virkelig vigtigt for at være mere attraktiv.

Alex Andersen, lærlingeansvarlig ved Schur


Det er Andreas Næsager, lærling ved FH Automation, helt enig i, og han siger, at det også gør meget på det personlige plan.

- Vi kommer ud og møder nye folk på en ny arbejdsplads. Man gør tingene på forskellige måder, som er god læring, fordi vi har prøvet at komme ud og prøve flere arbejdspladser af.Det udvikler os som privatpersoner, når vi skal lære flere personer og arbejdsmåder at kende, siger Andreas Næsager.

Schur Technology og FH Automation kan give lærlingene ekstra kompetencer, fordi virksomhederne har forskellige områder, som de beskæftiger sig med. Foto: Morten Pape

Lærlingeansvarlig for Schur, Alex Andersen, nævner, at lærlingene får en mere komplet pakke, der gør dem mere attraktive på fremtidens jobmarked.

- Vi kan på den her måde give dem en stærkere baggrund at komme videre på arbejdsmarkedet med. Det giver lige det ekstra, som er virkelig vigtigt for at være mere attraktiv, siger Alex Andersen.

Samtidig giver det god mening, at de to virksomheder kan samarbejde, fordi de ligger klods op ad hinanden ude på Fuglevangsvej.

Annonce

Vil gerne tiltrække de bedste

Samarbejdet skulle have været i gang allerede tilbage i marts, men blev stoppet af covid-19, der gjorde, at virksomhederne ikke måtte udveksle lærlinge mellem hinanden.

Hos Schur Technology beskæftiger lærlingene sig primært med mekanisk montage og bearbejdning, mens de hos FH Automation beskæftiger sig med tavlebyg, motorer og test.

Lærlingeansvarlige Alex Andersen (t.h.) og Nicholas Østergaard er enige om, at det kan være et samarbejde, andre virksomheder kan kigge mod for at gøre lærlingene endnu dygtigere. Foto: Morten Pape

Netop det at prøve de forskellige ting af gør også, at virksomhederne håber på at kunne tiltrække de bedste lærlinge.

- Vi vil jo gerne have dem, som vil det allermest og er de bedste. Vi har allerede nogle meget dygtige lærlinge nu, og vi har ikke haft problemer med at få lærlinge, men derfor vil vi stadig gerne gøre os mere attraktive, siger Alex Andersen.

Nicholas Østergaard, lærlingeansvarlig på FH Automation, mener, at det også kan være noget, andre virksomheder kan tage til sig.

- Nu har det været nemt for os at gøre, fordi der kun er en græsplæne imellem os, men vi kunne godt håbe på, at vi bliver et foregangsbillede for andre virksomheder. Det giver de unge bedre og flere kompetencer, som vil være godt for arbejdsmarkedet, siger Nicholas Østergaard.

Annonce

Dansk Industri giver ros

Hos Dansk Industri er der store roser til de to virksomheder. Organisationen mener, at det er en god måde at klæde lærlingene på til arbejdsmarkedet. Det siger Lone Folmer Berthelsen, underdirektør og chef for erhvervs- og arbejdsmarkeduddannelser i Dansk Industri.

- Det giver de unge en rigtig god uddannelse, som ellers ville være svær at opnå, hvis man kun var ved én virksomhed. Nogle virksomheder er dygtige til at lære de unge én ting, mens en anden virksomhed kan lære dem noget andet, siger Lone Folmer Berthelsen og fortsætter:

- Andre virksomheder kan godt tage konceptet op på denne måde, men samarbejdet kan være svært at finde, da det er virksomhederne selv, der skal tage kontakt til hinanden og finde ud af, om et samarbejde kan give mening.

Både lærlinge og de lærlingeansvarlige er glade for samarbejdet, som gør lærlingene mere attraktive på arbejdsmarkedet i fremtiden. Foto: Morten Pape

Men Lone Folmer Berthelsen har kun hørt godt fra lærlinge, som er i forskellige virksomheder.

- De synes, det er fedt og sjovt at komme rundt på flere virksomheder, da det giver kompetencer, som senere hen kan bruges på arbejdsmarkedet, siger Lone Folmer Berthelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Over 200 elever og lærere hjemsendt: Tre skoler i Horsens ramt af coronasmitte

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce