Annonce
Erhverv

Horsens-virksomhed skal producere møbel eksklusivt for mode-giganten Prada

Den såkaldte Inflatable Stool, som Verner Panton designede i 1960, var det første oppustelige møbel nogensinde, og datidens produktionsmetoder var ikke gode nok til at holde svejsningerne tætte nok. Det var dog ikke noget problem for Verpan at løse, da Prada i foråret ønskede stole re-produceret. I første omgang leverede Verpan 800 stole til brug for Pradas modeshow, og nu produceres der en eksklusiv udgave, som sælges i Prada-butikker i en begrænset periode. Privatfoto

En oppustelig puf fra 1960, som Frandsen Verpan leverede eksklusivt til brug ved Pradas modeshow, sættes nu i re-produktion - men kun for Prada og kun til salg i udvalgte butikker i en begrænset periode.

Annonce

Horsens: Horsens-firmaet Frandsen Verpan - som er en del af Frandsen Group - har indgået et særligt samarbejde med den italienske mode-gigant Prada.

Eksklusivt - kun for Prada - skal Verpan re-producere en stol fra 1960, som sættes til salg i en begrænset periode i udvalgte Prada-butikker verden over.

- Det er en helt fantastisk aftale, siger Peter Frandsen, adm. direktør i Verpan.

Horsens-firmaet har i flere år handlet med Prada, som bl.a. har brugt Verner Pantons firkløver-sofa i indretningen af Prada-butikker, og i foråret førte det gode samarbejde til en usædvanlig forespørgsel fra det italienske modehus: Italienerne havde fået et godt øje til en oppustelig puf, som Verner Panton designede i 1960 - men som man dengang måtte opgive at producere, fordi det ikke lykkedes at svejse samlingerne, så den kunne holde luft.

Nu ønskede Prada at bruge puffen som stole til publikum ved det stort anlagte herre-modeshow ved modeugen i juni. Verpan fik 35 dage til at finde gamle tegninger frem, re-producere og levere 800 styk.

Det lykkedes, og ifølge Peter Frandsen var både Prada og publikum så begejstret for stolene, at de blev genanvendt ved Pradas show i forbindelse med kvindernes modeuge i september.

- Og nu går vi altså skridtet videre, siger Peter Frandsen.

Det er lidt svært ikke at have hænderne oppe over hovedet.

Peter Frandsen, adm. direktør i Frandsen Verpan
Annonce

22 udvalgte Prada-butikker

Det betyder, at den oppustelige stol nu produceres med et særligt "Verpan for Prada"-logo, og i en begrænset periode sælges den i udvalgte Prada- og Verpan-butikker.

Der er ikke sat antal på for produktionen, men den produceres i det antal, der kan sælges i løbet af perioden, fortæller Peter Frandsen.

- Den sælges kun i seks måneder - og så aldrig igen, siger han.

Allerede nu kan den forudbestilles på Pradas hjemmeside, og fra midt november er den til salg i 22 udvalgte Prada-butikker. Senere lander den også hos enkelte udvalgte Verpan-forhandlere.

- De første tre måneder er Prada alene om at sælge den, men de sidste tre måneder er vi med - dog meget begrænset, formentlig med to-fire forhandlere, forklarer Peter Frandsen.

Annonce

Hænderne oppe i Horsens

Ifølge Verpan er det første gang, at Prada har genanvendt interiør ved flere af sine modeshows - og første gang, at modehuset på denne måde indgår samarbejde om et produkt, der ikke er mode-relateret.

- Det er lidt svært ikke at have hænderne oppe over hovedet, siger Peter Frandsen.

- Det er ikke noget, vi har sat i gang for at sælge for millioner, men det er spændende at være med til at give folk mulighed for at købe et så unikt produkt. Det understøtter det unikke ved Verpan og ved Verner Pantons designs, siger han.

Stolen sælges for en pris af 4800 danske kroner, oplyser Verpan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce