Annonce
Erhverv

Horsens-virksomhed køber svensk gigant-trykkeri

Stibo har været trykkeri i mere end 200 år og skal gerne være det mindst 200 år endnu, forklarer direktøren om baggrunden for opkøb. Arkivfoto

Horsens-trykkeriet Stibo Complete køber op for at styrke musklerne til en branche under kraftig forandring, forklarer direktøren.

Horsens: Trykkeri-giganten Stibo Complete, der har base på Saturvej i Horsens, bliver igen større.

Det sker efter opkøb af endnu et svensk trykkeri: Gigant Print i Norrköping.

Søren Henriksen, adm. direktør i Stibo Complete, udtaler i en pressemeddelelse, at Stibo ser et stort udviklingspotentiale i det svenske trykkeri, der er markedsledende i Sverige inden for udvikling og produktion af grafisk salgsfremmende materiale.

- Gigant Print har inden for dette område en stor viden og en omsætning på 140 mio. svenske kr.. Købet er for os et vigtigt strategisk skridt i udvidelsen af vores forretningsområde, siger han og forklarer videre:

- Vi udvider vores grafiske virksomhed fra primært at være en stor industriel spiller til at blive et grafisk supermarked. Hermed opfylder vi kundernes behov for one stop shopping.

Købet passer derfor perfekt ind i Stibos vækstplaner, mener direktøren.

Annonce

Stibo Complete

Stibo blev stiftet i 1794 som trykkeri-virksomheden Aarhus Stiftsbogtrykkerie.Gennem årene har koncernen udviklet os fra at være et traditionelt trykkeri til at udmærke sig inden for både grafiske processer, produktion og software.

Stibo Complete, som er ét af tre datterselskaber i koncernen, er det selskab, der har med trykkeri at gøre.

Det er Skandinaviens største, og foruden trykkeriet i Horsens består det af en række opkøbte trykkerier i Sverige, ét i Aalborg og et på Mors.

Købet af det svenske trykkeri er strategisk vigtig for Stibo, fortæller adm. direktør Søren Henriksen. Privatfoto

Overkapacitet i branchen

Det er ikke mere end to år siden, at Stibo købte et andet svensk trykkeri, Sörmlands Grafiska, og med seneste opkøb styrker Stibo yderlig sin position, såvel i Sverige som generelt, påpeger Søren Henriksen.

- Vi har været i trykkeribranchen i over 200 år og vil også være det i de næste 200 år. Derfor deltager vi aktivt i konsolideringen i den grafiske branche, som lider under overkapacitet og hård priskonkurrence. Kunderne ønsker at købe løsninger frem for bare tryksager, og her passer Gigant Print perfekt ind, siger han.

Gigant Print beskæftiger 75 medarbejdere, og både ledelse og medarbejdere fortsætter uforandret under Stibo som ejer, fortæller Søren Henriksen.

På det svenske trykkeri tager adm. direktør Esa Mäntynen godt imod den horsensianske ejer:

- Vi kunne ikke ønske os en stærkere fremtidig ejer end Stibo-koncernen, som har været i trykkeribranchen i 200 år og har stået i spidsen for en konsolidering af branchen. Der er tale om et rigtigt godt match, da vores forretningsområder og kunder supplerer hinanden på bedste vis, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Annonce