Annonce
Horsens

Horsens-virksomhed har årets helse-produkt

Horsens-virksomheden Biovita har det produkt, som helsebranchen nu har kåret som årets produkt. Arkivfoto

Horsens: I forbindelse med den årlige fagmesse for helsekostbranchen, Helsam Messen, kårer landets helsekostbutikker hvert år årets produkt, årets hudpleje og årets fødevare.

I år er det Horsens-virksomheden Biovita, der modtog prisen for årets produkt.

Biovita fik prisen for salven Trameel, der er målrettet mod muskelsmerter i for eksempel ryg, nakke, skuldre, knæ eller fødder. Der er tale om et homøopatisk lægemiddel med ingredienser fra planter, skriver Biovita i en pressemeddelelse, hvor direktør Thomas Kjærsgaard siger:

- Traumeel er et lægemiddel, og man kan derfor ikke reklamere med virkningen og effekten. Det er derfor endnu mere bemærkelsesværdigt at vinde prisen for det bedste produkt. Vi er meget beærede og stolte.

De danske helsekostbutikker kårer årets vindere ud fra kunde-feedback, egne oplevelser og et stabilt eller stigende salg i butikkerne, oplyser Biovita.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce