Annonce
Erhverv

Horsens uden Jantelov: Her er der plads til stort ego - Se årets Inspire-vindere

Anders Juel, som i 2006 stiftede reklame-bureauet Superego, modtog den store Horsens Inspire-pris. Foto: Morten Pape

Anders Juel, indehaver af reklamebureauet Superego, blev kåret som vinder af årets Inspire, da 225 Business Horsens-medlemmer var samlet til erhvervsfest i Insero Atrium.

Horsens: - Vi har brug for rollemodeller:

- Det gælder små børn i børnehaven, som drømmer om at kunne gynge helt op til skyerne - ligesom de store.

- Det gælder for de unge, som står overfor at vælge uddannelsesvej, og det gælder iværksætteren, som knokler dag og ofte også nat for at føre sine forretningsideer ud i livet, og det gælder direktøren, som skal træffe vigtige beslutninger.

- Uanset hvem vi er, og uanset hvor vi er i livet, har vi brug for folk, der kan inspirere os.

Sådan indledte borgmester Peter Sørensen (S) sin tale ved Business Horsens' store pris-fest Horsens Inspire, der løb af stablen torsdag aften i Insero Atrium på Langmarksvej. Her handlede det netop om at hylde lokale erhvervskræfter, der med deres historie kan være med til at inspirere andre.

- Her skal Janteloven ikke have lov at fylde. Vi skal tale byen op, og det er arrangementet her i den grad med til, sagde borgmesteren, da han bød 225 Business Horsens-medlemmer velkommen.

Annonce

For en by som Horsens er rollemodeller måske ekstra vigtige. Vi er ikke født med en guldske i munden, men heldigvis har tidligere tiders horsensianere haft modet og viljen til at skabe en ny og bedre fremtid for borgerne og virksomhederne i vores kommune.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune

Prisuddelingen "Horsens Inspire"


  • Afholdes i år for anden gang.
  • Business Horsens står bag showet med uddeling af i alt fem priser.
  • Horsens Inspire er det overordnede navn på eventen, og det er også navnet på den store pris, der gives for en ekstraordinær indsats til gavn for det lokale erhvervsliv. Her kåres vinderen alene af en jury sammensat af medlemmer af Business Horsens.
  • "Match for fremtiden" er en pris, der gives for at tage særligt ansvar for uddannelse af arbejdskraft. Her har juryen blandt de nominerede udpeget tre finalister: Gran og Møhr, Blue Coffee Cup samt Torntoft & Mortensen.
  • Iværksætterprisen gives til en virksomhed, der ikke har mere end fem år på bagen, som har sund udvikling og potentiale til mere. Her har en jury også valgt tre finalister: Byblomst, Watery og Hydrive.
  • Årets butik og årets spisested er også en del af Horsens Inspire. Byens handlende har stemt på deres favorit, og den endelige vinder blandt tre finalister i hver kategori vælges også af publikum ved arrangementet.
Det er andet år, at Business Horsens uddeler Inspire-priserne, og vinderne får bl.a. denne figur. Foto: Morten Pape

Sætter Horsens på landkort og dagsorden

Det blev Anders Juul, indehaver af reklame-bureauet Superego, der løb med årets Inspire-pris.

- Anders har i mange år udmærket sig i Horsens og omegn og efterhånden også uden for kommunegrænsen. Han tør gøre tingene anderledes, og han har evnen til at realisere. Han går forrest og trækker andre med. Han gør et stort arbejde i lokale bestyrelser og netværk. Med kreative indfald og ideer er han med til at sætte Horsens på landkortet og på dagsordenen, sagde Jesper Esman Pedersen fra Roesgaard & Partners blandt andet, da han præsenterede Inspire-vinderen.

Ved en fejl poppede vinder-navnet et kort øjeblik op på storskærmen, et minuts tid før det officielt blev afsløret, men dét til trods var det en overrasket, overvældet og tydeligt rørt Anders Juel, der kom på scenen.

Han takkede Business Horsens for arrangementet og for prisen, og dernæst sendte han stor tak til en lang række navngivne samarbejdspartnere og ikke mindst til familie og medarbejdere.

- Hvis ikke jeg havde dem, stod jeg ikke her, fastslog han.

19-årige Daniel Johannesen (i midten) modtog iværksætterprisen, og Morten Reesen, der her interviewer ham, inviterede også vinderens far med på scenen. Bag Daniel ses far, Paw Holdgaard, som har været en stor støtte i forbindelse med både opstart og udvikling af virksomheden. Foto: Morten Pape

Forbi forretningen inden sengetid

Tre lokale iværksættere var blandt flere indstillede valgt af en jury som finalister til Inspires iværksætterpris - en pris, der er sat i verden for at hylde iværksættere og deres nytænkning, mod og vilje.

- Det har vi brug for i Horsens, fastslog Mark Mathiassen, erhvervsdirektør fra Danske Bank Horsens, da han præsenterede prisen og de tre finalister: Byblomst, Hydrive og Watery.

I modsætning til Inspire-prisen, hvor juryen kårede vinderen, var det op til publikum at kåre iværksætter-vinderen, og det blev Daniel Johannesen, der løb med flest stemmer for sin webshop med svømmeudstyr, Watery.

- Hvad er det, du gør, spurgte Morten Reesen, der styrede slagets gang for Business Horsens og var tydeligt imponeret over den kun 19-årige iværksætters succes.

- Jeg tror grundlæggende, det handler om at være parat til at arbejde for sagen. Jeg arbejdede, indtil 10 minutter før jeg kom her, og når vi er færdige, skal jeg lige forbi og have styr på forretningen igen, sagde Daniel Johannesen, som havde sin far med - ikke sin bror, for han var nemlig ved at pakke pakker for webshoppen, kunne iværksætteren berette.

Dennis Christensen (i midten) er lærlige-ansvarlig i Torntoft & Mortensen, og han var på scenen sammen med Svend Torntoft (t.v.) for at modtage prisen "Match for fremtiden". Foto: Morten Pape

Fra lærling til tømmersvend

Match for Fremtiden er titlen på en pris, der gives for en særlig indsats for uddannelse.

- Vi har så meget talentmasse i Horsens, og hvis vi som virksomheder skal gribe den, er det vigtigt, at vi bakker op om uddannelse af fremtidens arbejdskraft, sagde Ulrik Kragh, formand for Insero Horsens, da han præsenterede prisen.

Morten Reesen spurgte:

- Men hvordan sikrer I, at de ikke bare flytter til København, når I har uddannet dem?

- Det gør vi netop ved, at de virksomheder, som sidder her, tager dem ind som praktikanter eller elever og giver dem så spændende opgaver, at de bliver forankret og får lyst til at blive, svarede Ulrik Kragh.

Det gælder bl.a. de tre finalister til prisen: Café Gran og Møhr, Blue Coffee Cup og Torntoft & Mortensen.

Byggefirmaet Torntoft & Mortensen høstede flest stemmer, da Inspire-publikummet stemte, og blev dermed udråbt som vinder af årets pris.

Indehaver og direktør Svend Torntoft og tømmerafdelingens lærlinge-ansvarlige Dennis Christensen tog imod prisen.

- Vi er kede af, at Andreas, som indstillede os, ikke kunne være med i aften, sagde Dennis Christensen.

Han kunne dog berette, at firmaet gør en del for at inddrage lærlingene og give dem en alsidig uddannelse - og at Andreas Laursen, som for nylig blev uddannet tømrer i firmaet, heldigvis har takket ja til at blive som fast tømrersvend.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce