Annonce
Horsens

Horsens Teaterfestival har taget unge med på råd

Hele midtbyen fyldes af teaterforestillinger ude og inde - og der er gratis billetter til det hele. Privatfoto
Når teaterfestivalen åbner i slutningen af september er et par af forestillingerne udvalgt af et panel af teaterinteresserede unge. Det samlede program er klar - og billetbestillingen åbner i august.

Horsens: Gennem mere end 30 år har Horsens Teaterfestival skabt et fællesskab omkring teateroplevelser i Horsens, og i år er ingen undtagelse. Den 20.-22. september inviteres teaterfagfolk og familier til at opleve et væld af gratis teateroplevelser. Årets program ligger nu klar og byder på et mangfoldigt udvalg af det bedste danske børne- og ungdomsteater.

Som noget nyt har unge teatertalenter været med til at udvælge nogle af forestillingerne i programmet, der byder på alt fra danseforestillinger til dukketeater over de mere traditionelle forestillinger.

Et unge-dramaturgiat bestående af seks unge fra Komediehuset i Horsens, Holbæk Dramacollege og Randers Egnsteaters Talent-linje har set ti forestillinger og efterfølgende anbefalet to af dem til årets program. Under festivalen kan man møde unge-dramaturgiatet flere gange, når de holder artist talks efter de to forestillinger, de har valgt til festivalen.

Annonce

Festivalen kort

Horsens Teaterfestival er en af Danmarks største teaterfestivaler for børn og unge og holdes i år for 34. gang.

Festivalen er mødested for branchen og udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge.

Omkring 6000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger. Halvdelen reserveres til formidlere og opkøbere af børne- og ungdomsteater. Den anden halvdel af billetterne til børn, unge og familier.

Forestillingsprogrammet suppleres af en række faglige arrangementer, der primært er rettet mod tilrejsende og lokale scenekunstarrangører og -fagfolk, men som er åbne for alle.

Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og co-finansieres af Kulturministeriet.

I 2019 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Region Midtjylland og Mærk Byen.

Mere end 80 frivillige fra hele landet hjælper til henover weekenden med afvikling af festivalen. /exp

Nyt billetkontor bag på teateret

Festivalens billetudlevering bliver i år flyttet til bagsiden af Horsens Ny Teater, og scenograf Eva Wendelboe Kuczynski har sagt ja til at udsmykke baggården sammen med to klasser fra Byskolen Lindevigsvej og Sct. Ibs Skole.

Uden frivillige ville festivalen ganske enkelt ikke kunne lade sig gøre - og der er stadig mulighed for at melde sig på festivalens hjemmeside. Til gengæld vanker der masser af gode oplevelser.

Billetbestilling for private åbner i øvrigt 19. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Horsens

Vandet er faldet 30 cm: Vi har været meget heldige

Annonce