Annonce
Horsens

Horsens Teaterfestival har taget unge med på råd

Hele midtbyen fyldes af teaterforestillinger ude og inde - og der er gratis billetter til det hele. Privatfoto
Når teaterfestivalen åbner i slutningen af september er et par af forestillingerne udvalgt af et panel af teaterinteresserede unge. Det samlede program er klar - og billetbestillingen åbner i august.
Annonce

Horsens: Gennem mere end 30 år har Horsens Teaterfestival skabt et fællesskab omkring teateroplevelser i Horsens, og i år er ingen undtagelse. Den 20.-22. september inviteres teaterfagfolk og familier til at opleve et væld af gratis teateroplevelser. Årets program ligger nu klar og byder på et mangfoldigt udvalg af det bedste danske børne- og ungdomsteater.

Som noget nyt har unge teatertalenter været med til at udvælge nogle af forestillingerne i programmet, der byder på alt fra danseforestillinger til dukketeater over de mere traditionelle forestillinger.

Et unge-dramaturgiat bestående af seks unge fra Komediehuset i Horsens, Holbæk Dramacollege og Randers Egnsteaters Talent-linje har set ti forestillinger og efterfølgende anbefalet to af dem til årets program. Under festivalen kan man møde unge-dramaturgiatet flere gange, når de holder artist talks efter de to forestillinger, de har valgt til festivalen.

Festivalen kort

Horsens Teaterfestival er en af Danmarks største teaterfestivaler for børn og unge og holdes i år for 34. gang.

Festivalen er mødested for branchen og udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge.

Omkring 6000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger. Halvdelen reserveres til formidlere og opkøbere af børne- og ungdomsteater. Den anden halvdel af billetterne til børn, unge og familier.

Forestillingsprogrammet suppleres af en række faglige arrangementer, der primært er rettet mod tilrejsende og lokale scenekunstarrangører og -fagfolk, men som er åbne for alle.

Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og co-finansieres af Kulturministeriet.

I 2019 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Region Midtjylland og Mærk Byen.

Mere end 80 frivillige fra hele landet hjælper til henover weekenden med afvikling af festivalen. /exp

Annonce

Nyt billetkontor bag på teateret

Festivalens billetudlevering bliver i år flyttet til bagsiden af Horsens Ny Teater, og scenograf Eva Wendelboe Kuczynski har sagt ja til at udsmykke baggården sammen med to klasser fra Byskolen Lindevigsvej og Sct. Ibs Skole.

Uden frivillige ville festivalen ganske enkelt ikke kunne lade sig gøre - og der er stadig mulighed for at melde sig på festivalens hjemmeside. Til gengæld vanker der masser af gode oplevelser.

Billetbestilling for private åbner i øvrigt 19. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Unge færdige med første uddannelsestrin

Annonce