Annonce
Horsens

Horsens-skole havde kurs direkte mod lukning - nu er den reddet

Forældre kan også i fremtiden sende deres børn i skole på Lindvigsvej. Lukning blev torsdag eftermiddag vekslet til fredning af Horsens Kommunes børne- og uddannelsesudvalg. Arkivfoto: Morten Pape
En ny plan skal gøre skolen, der ellers er plaget af svigtende elevtal, mere populær. Politikere undgik at gøre afdelingen under Horsens Byskole til en politisk slagmark.

Horsens: Efter dage med heftige protester og debat om lukningen af Horsens Byskoles afdeling på Lindvigsvej vendte situationen for skolen torsdag eftermiddag fuldstændig. Den er nu blevet fredet af politikerne i Horsens Kommunes børne- og uddannelsesudvalg.

Indstillingen fra kommunens forvaltning var ellers, at afdelingen, der er en af tre under Horsens Byskole, skulle lukke på grund af svigtende elevtal.

- Jeg kan ikke referere fra et lukket møde, men jeg kan sige, at vi har haft en drøftelse i udvalget og er kommet frem til, at vi ikke støtter en lukning af skolen. Vi har drøftet plusser og minusser og er kommet frem til en fælles indstilling, der betyder, at vi skal have lavet en plan, der kan understøtte elevsøgningen til afdelingen, så nogle af dem, der i dag vælger den fra, vil vælge den til, siger udvalgsformand Lone Ørsted (S)

Planen, der skal udarbejdes af kommunens administration, skoleledelsen og skolebestyrelsen, skal ifølge Lone Ørsted blandt andet være med til at sikre et bedre samarbejde mellem de tre afdelinger i Horsens Byskole, hvilket kan være med til at løfte det faglige niveau og dermed gøre skoletilbuddet på Lindvigsvej mere attraktivt.

Annonce
Jeg tænker, at det drive og den energi, der er nu, kan være med til at sikre, at det her kan lykkes.

Lone Ørsted, formand for Horsens Kommunes børne- og uddannelsesudvalg

Et sammensurium af indtryk

Beslutningen om at redde skolen på Lindvigsvej kommer efter intens debat om skolens fremtid.

Forældre og ansatte på skolen har strittet voldsomt imod den indstilling, kommunens forvaltning var kommet med, og så sent som få timer før torsdagens møde i udvalget fik Lone Ørsted overdraget 1500 protest-underskrifter fra forældre og beboere i nabolaget omkring Lindvigsvej.

Desuden har Venstre meldt ud, at partiet er lodret imod at give skolen dødsstødet, og Lone Ørsted forklarer, at alle de meldinger har påvirket hendes egen holdning i sagen.

- Det er et sammensurium af indtryk, der selvfølgelig påvirker en. Det gør blandt andet indtryk, når man hører forældre sige, at det faktisk er en fantastisk skole, som bare skal brandes bedre, og også når man får så mange underskrifter. Jeg tænker, at det drive og den energi, der er nu, kan være med til at sikre, at det her kan lykkes, siger hun.

Udvalg ville undgå en skole-slagmark

Lone Ørsted forklarer samtidig, at hun efter Venstres udmelding om at gå imod lukningen ikke har villet gøre skoleafdelingen på Lindvigsvej til en politisk slagmark. Der var brug for at finde en løsning, som børne- og uddannelsesudvalget kan stå sammen om, pointerer hun.

- Og der er ikke bare tale om en midlertidig fredning her?

- Nej. Der er ro på nu. Det skal være sådan, at forældre ved, at der er et tilbud, de kan bruge, forsikrer Lone Ørsted.

Redningsplan for skolen på Lindvigsvej

 • Politikerne i Horsens Kommunes børne- og uddannelsesudvalg beder nu kommunens forvaltning komme med en plan, der kan være med til at sikre en sund fremtid for Horsens Byskoles afdeling på Lindvigsvej.
 • Udvalget beder administrationen lave en plan, hvor målet er:
  - Øget søgning til Horsens Byskoles afdeling Lindvigsvej, så der skabes en elevsammensætning, der i højere grad afspejler det omkringliggende samfund og sikrer en diversitet i klassesammensætning til gavn for alle elever
  - Øget fagligt niveau og trivsel blandt eleverne
 • Målene skal nås ved:
  - Styrket skoleledelse
  - Styrket tværgående og bedre tværfagligt samarbejde mellem Horsens Byskoles 3 matrikler, lærere og pædagoger
  - Styrket tværgående og bedre tværfagligt samarbejde mellem Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej og område Lindvigsvejs dagtilbud
 • Skolebestyrelsen og dagtilbudsbestyrelserne skal forholde sig til, hvordan de kan understøtte planen og være med til at øge søgningen.

Kilde: Formand for Horsens Kommunes børne- og uddannelsesudvalg, Lone Ørsted (S)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Sæt et ansigt på, Skat

På et klassisk medie som vores kan man godt kaste et beundrende blik i retning af, hvor mange kommunikationsfolk der efterhånden er ansat i offentlige og private organisationer. Skulle nogen tro, at en vigtig opgave for en kommunikationsafdeling er at betjene offentligheden og diverse medier hurtigt og effektivt, kan jeg afsløre, at sådan er det langt fra altid. Eller hos Skat. Fredag før vinterferien nåede rygterne om en stor rokade frem til avisen. Skattestyrelsen rømmer den gamle adresse i Horsens og rykker i stedet ind i Guldberghus på Grønlandsvej. Tre andre lejere skal derfor flytte ud. Det er en vigtig nyhed, som har betydning for rigtig mange lokalt. På avisen indleder vi derfor jagten på nogen, som kan fortælle os flere detaljer. Avisens journalist kommer fredag eftermiddag igennem til Skattestyrelsens pressefunktion, der ikke vil udtale sig, men i stedet henviser til Administrations- og Servicestyrelsen. Denne styrelses presseafdeling svarer ikke på avisens opkald før mandag formiddag, da en medarbejder korrigerer noget af det, avisen skrev lørdag. Den pågældende kan vi ikke få lov at citere med navn, og vi kan ikke komme til at tale med andre. En uge senere modtager vi et skriftligt svar fra samme afdeling, som nu korrigerer sig selv i forhold til det første svar og svarer på en række spørgsmål. I skriftlig form og uden navn på afsenderen. Med andre ord: I en sag, der handler om flytning af 300-400 arbejdspladser, kan avisen på intet tidspunkt komme til at tale med en ansvarlig chef, hverken én med kommunikationsansvar eller én med direkte ansvar for afdelingerne i Horsens. For en styrelse, der i den grad har brug for at genoprette sin troværdighed, er det ganske enkelt et klasseeksempel på, hvordan man ikke skal gøre. Det er muligt, at Skattestyrelsen havde en helt anden plan for, hvordan nyheden om flytningen skulle lanceres. Men punkt 1 i håndbogen om krisestyring er at handle hurtigt og stille sig til rådighed. Måske skulle Skattestyrelsen søge råd hos SAS' pressechef Kristoffer Meinert, som i parentes bemærket havde haft jobbet i en uges tid, da en vis reklamefilm blev lanceret.

Annonce