Annonce
Sport

Horsens' seneste landsholdsspiller vender hjem

Laura Damgaard blev indkaldt til EM og har nu spillet ni landskampe og scoret seks mål. Hun er Horsens' seneste A-landsholdsspiller. Foto: Ole Nielsen.
24-årige Laura Damgaard, der kom med til EM i Herning på afbud, spiller i Forum Horsens på onsdag med Viborg.
Annonce

Horsens: Horsens var i mange år storproducent til det kvindelige danske landshold. 24 spillere inden for kort tid kom på landsholdet.

Nu er Horsens med på landsholdet igen, Kristina Jørgensen og Laura Damgaard har lært at spille håndbold i Horsens, inden de drog videre mod den rød-hvide landsholdstrøje.

Laura Damgaard, 24, fik sit gennembrud på landsholdet i december, da hun kom med på afbud fra korsbåndsskadede Helena Elver.

Hun fik chancen og greb den med begge hænder.

Hun er nu noteret for ni A-landskampe og seks mål.

Annonce

Tre mål mod Spanien

Tre fine præstationer: 28-19 mod Montenegro, 34-24 mod Spanien og 30-23 Rusland og frække og geniale scoringer i alle tre kampe. Her fik Laura Damgaard vist, at hun er kommet på landsholdet for at blive. Hun scorede mål nr. 28, 30 og 33 mod Spanien.

- Det betyder alt at have en træner, der tror på mig. Jesper Jensen viste mig tillid, og så turde jeg langt mere, siger Laura Damgaard.

Annonce

Debut på U-landsholdet

Det hele startede i 2006, da hun meldte sig i Horsens Håndboldklub.

I marts 2012 kom hun på U16-landsholdet sammen med Althea Reinhardt, Lærke Nolsøe og Annika Jakobsen, og i 2013 skiftede hun til Skanderborgs akademi.

De fire år i Skanderborg blev kronet med oprykning til ligaen med et rent amatørhold og en flot debut i ligaen, hvor Laura Damgaard som playmaker og styrmand lavede 84 mål i 21 kampe.

I 2017 skiftede hun til Aalborg.

- Jeg flyttede på grund af min uddannelse. Jeg ville uddanne mig som jordemoder, men efter et halvt år droppede jeg ud og startede i stedet på at studere psykologi, fortæller hun.

Annonce

To oprykninger

Aalborg var i den næstbedste række, og for anden gang var Laura Damgaard med til at sikre oprykning til ligaen i 2017/18 - men denne gang blev hun også kåret som bedste spiller i 1. division. Hun havde bl.a. Karen Brødsgaard som træner i Aalborg.

Efter to sæsoner skiftede hun til Viborg i 2019. Hun startede med en skade, der holdt hende ude i fire måneder. Desuden kom coronaen i vejen, men hun kom til at spille internationale kampe med Viborg.

- Jeg kom ind i en bagkæde, hvor Line Haugsted, Kristina Jørgensen og jeg kan spille alle tre pladser i bagkæden, siger hun.

Der er også den svenske landsholdsspiller Camllla Strömberg, og Laura Damgaard indrømmer:

- Jeg ville gerne spille lidt mere. Jeg er en lidt anden type end de andre, siger hun.

Hendes force er at styre spillet, kronet med smarte frispilninger og med personlige gennembrud.

Annonce

Forældre i Horsens

Hun har en kontrakt på to år plus option. Den udløber til sommer, men optionen er der stadig.


Det betyder alt at have en træner, der tror på mig. Jesper Jensen viste mig tillid, og så turde jeg langt mere.

Laura Damgaard


- Mine forældre bor stadig i Horsens, og jeg er ofte hjemme, hvor jeg plejer mine gamle venskaber, især med Anne K. Hansen, fortæller Laura Damgaard, der blev nære venner med den tidligere europamester i badminton i gymnasiet.

- Vi har et godt hold i Viborg og håber på at blive dansk mester. Vi slog Team Esbjerg, men tabte til Odense. Som det ser ud nu, er Odense nok vore værste konkurrenter, siger hun.

- Landsholdet?

- Det var en fantastisk oplevelse at være med til EM. Det har givet mig smag på mere. Jeg vil kæmpe for at komme med igen, men når der er slutrunde igen til december, er Helena Elver klar igen.

- Kampen i Horsens på onsdag?

- Det er en kamp, som vi gerne vil dominere. Vi har et godt flow i øjeblikket, men vi forbereder os grundigt på Horsens - som altid til vore kampe, siger Laura Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce