Annonce
Horsens

Horsens-sanger med nyt album: Vi behandler vand og luft lige så skødesløst, som vi behandler hinanden

Martin Høybye har en lang karriere som ikke bare sangskriver bag sig; også en roman med tilhørende sange har han udgivet. Foto: Hans Henrik Høeg

Den horsensianske sanger og sangskriver Martin Høybye går på et kommende album tæt på klimakrise og misbrug af ressourcerne. En ny single lægger an til udgivelsen.

Horsens: Martin Høybye - sanger og sangskriver med base i Vær ved Horsens - lægger med en ny single an til et album, der skal udkomme i januar.

Singlen "Longer Lives" bliver én af 11 sange på albummet, der får titlen "The Hourglass Sessions". Titlen refererer til temaet i sangene: Tiden og forgængeligheden.

Centralt står, at mange af de ressourcer, vi betragter som uudtømmelige, i virkeligheden er ret begrænsede.

- Vi behandler vores naturarv som f.eks. vand og luft lige så skødesløst, som vi har tendens til at behandle hinanden. På en måde er vores liv for korte. Vi er ikke bygget til at forstå konsekvenserne af vores handlinger bare få årtier ude i fremtiden, siger Martin Høybye.

Annonce

Martin og musikken

Martin Høybye har sendt musik på gaden gennem snart to årtier i form af dels egne album og gæsteoptrædener, dels sange skrevet til andre kunstnere.Det kommende album, "The Hourglass Sessions", er karrierens syvende solo-album.

Martin Høybye, som også er uddannet journalist, arbejder i disse år sideløbende med et phd-studie, hvor han undersøger "Life at Ground Zeros of Climate Change" med et særligt fokus på vand som menneskeret og naturarv.

Michael Sølvsten Madsen, som bor i Haldrup, har tegnet omslaget til den nye single.

Personlig drejning

Singlen "Longer Lives" retter med bl.a. ordene "We need longer lives" et fokus på denne begrænsning, men også på fremtidshåbet, fordi tiden medfører forandring og dermed muligheder. Som Martin Høybye synger: "They say your lifeline is given / you're just one grain of sand / well maybe time changes even / the lines in a hand."

Budskabet er beslægtet med resten af sangene på "The Hourglass Sessions". Det kunne være endt i politiske tekster om klimaforandringer og en verden i et tilsyneladende sammenbrud. Men projektet tog en mere personlig drejning for Martin Høybye:

- For hvordan skriver man om verdens ende? Hvad betyder det i det hele taget? Det gik op for mig, at det betød noget meget personligt og på samme tid universelt. Derfor er hovedparten af sangene om at leve, om familie og om, hvad jeg gerne vil give videre.

Lyt til "Longer Lives"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Antallet af test ligger under ambitionen - årsagen er færre henvisninger lyder det fra regionerne

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce