Annonce
Horsens

Horsens-sanger med nyt album: Vi behandler vand og luft lige så skødesløst, som vi behandler hinanden

Martin Høybye har en lang karriere som ikke bare sangskriver bag sig; også en roman med tilhørende sange har han udgivet. Foto: Hans Henrik Høeg

Den horsensianske sanger og sangskriver Martin Høybye går på et kommende album tæt på klimakrise og misbrug af ressourcerne. En ny single lægger an til udgivelsen.

Annonce

Horsens: Martin Høybye - sanger og sangskriver med base i Vær ved Horsens - lægger med en ny single an til et album, der skal udkomme i januar.

Singlen "Longer Lives" bliver én af 11 sange på albummet, der får titlen "The Hourglass Sessions". Titlen refererer til temaet i sangene: Tiden og forgængeligheden.

Centralt står, at mange af de ressourcer, vi betragter som uudtømmelige, i virkeligheden er ret begrænsede.

- Vi behandler vores naturarv som f.eks. vand og luft lige så skødesløst, som vi har tendens til at behandle hinanden. På en måde er vores liv for korte. Vi er ikke bygget til at forstå konsekvenserne af vores handlinger bare få årtier ude i fremtiden, siger Martin Høybye.

Martin og musikken

Martin Høybye har sendt musik på gaden gennem snart to årtier i form af dels egne album og gæsteoptrædener, dels sange skrevet til andre kunstnere.Det kommende album, "The Hourglass Sessions", er karrierens syvende solo-album.

Martin Høybye, som også er uddannet journalist, arbejder i disse år sideløbende med et phd-studie, hvor han undersøger "Life at Ground Zeros of Climate Change" med et særligt fokus på vand som menneskeret og naturarv.

Michael Sølvsten Madsen, som bor i Haldrup, har tegnet omslaget til den nye single.
Annonce

Personlig drejning

Singlen "Longer Lives" retter med bl.a. ordene "We need longer lives" et fokus på denne begrænsning, men også på fremtidshåbet, fordi tiden medfører forandring og dermed muligheder. Som Martin Høybye synger: "They say your lifeline is given / you're just one grain of sand / well maybe time changes even / the lines in a hand."

Budskabet er beslægtet med resten af sangene på "The Hourglass Sessions". Det kunne være endt i politiske tekster om klimaforandringer og en verden i et tilsyneladende sammenbrud. Men projektet tog en mere personlig drejning for Martin Høybye:

- For hvordan skriver man om verdens ende? Hvad betyder det i det hele taget? Det gik op for mig, at det betød noget meget personligt og på samme tid universelt. Derfor er hovedparten af sangene om at leve, om familie og om, hvad jeg gerne vil give videre.

Annonce

Lyt til "Longer Lives"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce