Annonce
forside

Horsens sagde et massivt nej til terror

Foto: Søren E. Alwan
HORSENS - Terror? Nej! Undertrykkelse af de værdier, vi bygger vores samfund på? Nej! Forståelse, respekt og medmenneskelighed? Ja!

Budskabet stod klart onsdag aften i Klosterkirken i Horsens, hvor bænkerækker og stole var tætpakkkede med borgere, der ønskede at vise sammenhold og sympati med ofrene for weekendens tragiske skudangreb i København.

Provst Annette Bennedsgaard havde stablet en mindehøjtidelighed og markering på benene og inviteret alle med inden for i kirken - uanset trosretning og etnisk baggrund. Og budskabet om behovet for en fælles modstand mod terrorens uvæsen var slået an. Kristne sad skulder ved skulder med muslimer og hørte provsten tale.

Hun talte bl.a. om behovet for næstekærlighed og respekt mellem mennesker, og hun roste debatten, som den har foldet sig ud siden weekenden.

- De mange forskellige mennesker, der har udtalt sig om det danske samfund, og det der er sket... der synes jeg, at det fælles er, at vi giver udtryk for, at vi i den grad synes, at Danmark er et land med hjertet på rette sted. At Danmark er et sted, vi er glade for. Jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, at uanset hvem det er, der udtaler sig, så er der en meget stor fællesmængde af det, vi fremhæver, som er det, vi gerne vil værne om; Det er, at vi er et demokratisk samfund, det er, at det er et land, hvor der en fælles ansvarlighed i forhold til det fælles land, det er, at vi har et land, hvor der er en naturlighed i, at vi selvfølgelig lever fredeligt sammen. Det er, at vi har grundlovssikrede rettigheder, så ethvert menneske må mene, tro, tænke og sige lige, hvad der ligger os på sinde, sagde Annette Bennedsgaard. (Vi bringer senere hele provstens tale på hsfo.dk/webtv).

Fakkeloptog gennem byen

Efter højtideligheden forlod deltagerne sammen kirken. Uden for blev der tændt fakler, som blev båret gennem byen til Rådhustorvet, hvor der var taler, musik og fællessang, inden arrangementet sluttede med, at der blev stillet levende lys langs rådhuset.

Blandt talerne på Rådhustorvet var borgmester Peter Sørensen (S), som efterfølgende glædede sig over den store opbakning til kirkens arrangement.

- Vi har set det over hele landet. De her markeringer, hvor vi ønsker at vise, først sympatien med ofrene og deres familier, men også dét med terror - det ligger os så fjernt i Danmark. Vi vil værne om vores demokrati, og det gør vi i Horsens sammen med rigtig mange andre steder i Danmark. Så det er et udtryk for, at vi værner om demokratiet, og at vi ikke vil lade os kue på nogen som helst måde.
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Klub har hjemme i en hal fra 1935 og drømmer om moderne forhold: Vi lider under alt for lidt indendørs plads

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

To festaber med vilde drømme, talent og solid tro på egne evner skrev Horsens ind i heavy-historien

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Kultur

Hør Horsens "ser rødt": S har tronet i over 100 år - hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Horsens

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Debat For abonnenter

Avisen mener: Kulturminister vil sikre EM-fodboldheltenes kampe på nationalt tv, men pas på med at stikke os blår i øjnene

Horsens

Gågaden spærres delvist af: - Vi synes ikke, fugen har den kvalitet, som vi ønsker

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Annonce