x
Annonce
Horsens

Horsens-pladeselskab overtager vellidt dansktop-band

Niels Kirkegaard og Ann-Mette Elten står som de gennemgående figurer i de nu 30 år, På Slaget 12 har været en del af den hjemlige musikscene. Pressefoto
HORSENS - På fredag sender På Slaget 12 en ny single på gaden - med det horsensianske pladeselskab Songcrafter Music som afsender.

Udgivelsen markerer et samarbejde, der ikke er helt så nyt, som det måske i første omgang lyder.

For gennem de seneste fem år har Roar Amundsen, der sammen med lige så lokale Martin Høybye driver Songcrafter Music, fungeret som tekstforfatter for På Slaget 12.

Resultatet kunne høres på 2015-albummet "Hjerterne fri", ligesom Roar Amundsen har skabt ordene på den aktuelle single "Mens vi går og venter" - en sang om alle de drømme, vi udsætter, mens vi hænger fast i vores hverdagsliv.

"Hjem til Aarhus"

På Slaget 12 vil ikke mindst være kendt for "Hjem til Aarhus", der for 30 år siden sikrede det store gennembrud.

Siden har bandet med sangerinden Ann-Mette Elten og guitarist Niels Kirkegaard som de gennemgående figurer spillet i tusindvis af koncerter og solgt over en million album. Samtidig har de to løbende udfordret sig selv musikalsk, bl.a. med at tolke klassiske hit fra 50'erne og 60'erne på de meget populære "Let's Dance"-album, ligesom Ann-Mette Elten har været i lag med gamle danske salmer og sange.

I 2011 mødtes Niels Kirkegaard og Roar Amundsen tilfældigt. Sammen skabte de et helt nyt musikalsk spor for På Slaget 12, som udmøntede sig i de 12 sange på "Hjerterne fri" - bandets første dansksprogede plade i 18 år.

15 koncerter

Nu gælder det så "Mens vi går og venter", der sendes ud som optakt til en længere turné med foreløbig 15 koncerter planlagt.

Med på listen er Horsens Ny Teater, som På Slaget 12 gæster torsdag 27. oktober.

Holdet på scenen vil være det samme som på den aktuelle single, dvs. ud over Ann-Mette Elten og Niels Kirkegaard tangentspilleren Ebbe Ravn, bassisten Joachim Ussing og trommeslageren Henrik Thomsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Husk de gode vaner - de bliver guld værd

Corona-smitten har vendt op og ned på alles dagligdag. Intet er, som det var før. Helt lavpraktisk - hvem havde forestillet sig, at der ville være rift om håndsprit i samtlige supermarkeder, og hvor den eftertragtede vare ellers kan opdrives. Lige nu står vi midt i kampen for at få lov til at vende tilbage til hverdagen, og vi kan i den sammenhæng glæde os over, at vi er ved at tillægge os en stribe gode vaner, der kan blive guld værd frem over. Den lavest hængende frugt er uden tvivl hygiejnen. Hvis vi blot tilnærmelsesvis kan fortsætte det nuværende brug af sæbe og håndsprit, vil vi kunne spare et hav af sygedage. Den almindelige influenza ville få trange kår, hvis butikkerne fortsætter med jævnligt at afspritte dankort-terminaler, gøre indkøbskurve rene med meget mere. Derhjemme vil noget så enkelt som daglige rutiner med at afspritte eller vaske iPads, telefoner, fjernbetjeninger og håndtaget til køleskabet også gøre en stor forskel. Listen over små ting, der gør en stor forskel, er stor. Eller bare det at vaske hænder korrekt. De forsøg, som fornylig florerede på nettet, hvor en børnehave kiggede på franskbrød, der have været i berøring med beskidte hænder og korrekt vaskede hænder, siger alt om, hvor stor en forskel lidt vand og sæbe kan gøre for vores generelle sundhed og antallet af sygedage. Selv lusene må have trange kår i disse tider, hvor vi holder afstand. Vi må komme til at kigge langt efter de traditionelle udmeldinger om, at der konstateret lus i skoleklassen eller børnehaven. Men alting med måde. Gode vaner skal man ikke smide væk, men specielt børn har godt af en vis portion bakterier. Sammenhængen mellem bakterier og et stærkt immunforsvar har forskningen bevist for efterhånden en del år siden, så det handler ikke om at stoppe med at rulle sig i skidt på legepladsen. Men hvis vi bare kunne blive ved med at huske at vaske hænder og bruge håndsprit både derhjemme, og når vi handler, vil vi være nået langt.

Annonce