Annonce
Horsens

Horsens Plademesse i nye omgivelser og med ny mand bag roret

Ikke mindst rock-arkæologerne vil tage turen til Horsens - og måske finder denne Small Faces-ep, som udkom i 1986 i blot 5000 eksemplarer. Pressefoto

Messen lørdag 16. februar afvikles i Sønderbro Kulturhus. Odenseanske Jens Nicolaisen tager over som arrangør.

Horsens: Når Horsens Plademesse lørdag 16. februar åbner dørene, bliver det i nye lokaler og med ny bestyrer.

De seneste fem år har lokale Torben Svendsen styret slagets gang med Produktionshøjskolens kantine som det faste mødested.

I år kniber det med hans tid, og derfor har han overladt messen til Jens Nicolaisen, indehaver af Glad Samler Records i Odense og manden bag efterårs-plademessen på Fængslet i Horsens.

Jens Nicolaisen har valgt at flytte den kommende messe til Sønderbro Kulturhus på Lindvigsvej - lidt tættere på midtbyen og med gode parkeringsforhold, siger han.

Ellers ligner messen sig selv. Fra kl. 10 og fem timer frem er der adgang til tusindvis af lp'er, cd'er og andet musikalsk guf, fordelt på ikke færre end 80 meter borde.

- interessen for at være med er stor, så alle stande har længe været besat af forventningsfulde pladepushere. Det betyder, at der venter samlere og andre interesserede en rigtig god variation af musik, siger Jens Nicolaisen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce